l Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, samsun Valisi Orhan Tavlı'yı makamında ziyaret ederek yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Ziyaretin ardından, ilkokul öğretmenlerine ağız ve diş yaralanmalarında doğru yönlendirme becerisi kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Bu protokol ile öğretmenlerin sağlık sorunlarına hızlı ve doğru müdahale edebilmeleri, öğrencilere yönelik sağlık risklerinin azaltılması ve farkındalık kazandırılması hedefleniyor.
Liselere Organ Bağışı Eğitimi
Sağlık Müdürlüğü uzmanları tarafından lise öğrencilerine yönelik organ bağışı eğitimi düzenleniyor. Bu eğitimlerle gençlere organ bağışının önemi ve süreçleri hakkında bilgi veriliyor.
Diyabet Eğitimleri ile Bilinçlendirme
Okul sağlığı çalışmaları kapsamında, Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki diyetisyenler ve diyabet hemşireleri tarafından öğrencilere, velilere ve okul yöneticilerine yönelik diyabet eğitimleri gerçekleştiriliyor. Bu eğitimlerde diyabetin önlenmesi ve yönetimi konusunda farkındalık artırılıyor.
Aşılama ve Sağlık Kontrolleri
Aile hekimleri tarafından okul ziyaretleri yapılarak veya öğrenciler muayenehanelere davet edilerek aşılama ve sağlık kontrolleri düzenleniyor. Bu çalışmalarla öğrenci sağlığının korunması ve takibi amaçlanıyor.
Sıfır Atık Projesi ile İlaç Atıklarının Toplanması
Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, ilaç atıklarının Sağlık Müdürlüğü toplama merkezlerine ulaştırılması için öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme ve duyurular yapılıyor.
İlk Yardım Eğitimleri Belgelendiriliyor
Milli Eğitim Müdürlüğü İlkyardım Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ilk yardım eğitimi kurslarının belgelendirilmesi, Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Böylece eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifikalarını alabiliyor.
Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'nün iş birliğiyle hayata geçirilen bu projeler, öğrenci ve toplum sağlığını korumayı ve bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.
İHA