"Amacımız küçük yaşlarda BÜYÜK HEDEFLERİ göstermek"

TAKİP ET

İlkadım İlkokulu Müdürü Aydın Peker, 'Geçen yıl Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ  festivalinde özellikle çocukların uçaklara olan ilgileri ve heyecanını görünce bu uçakların maketlerini neden okulda bulundurmayalım diye düşündük 'dedi.

Önce Akıncı’nın strafordan bir modellemesini yaptırdıklarını vurgulayan İlkadım İlkokulu Müdürü Aydın Peker, “ Kızılelma’nın hepimizde heyecan oluşturması üzerine Kızılelma’nın da modellemesini yaptırdık. Bunlar köpükten imal edildiler ve duvara herhangi bir iş kazasına sebebiyet vermemek üzere de duvara çok sağlam sabitlendiler. Şimdi çocuklar her gün okula gelirken bu heyecanı yaşayarak sınıflarına geçiyorlar. Amacımız çocuklara bilme merak uyandırmak ve bilimi sevdirmek onlara daha küçük yaşlarda büyük hedefleri göstermek. Tabii bununla yetinmedik bir de uzay mekiği tasarlayıp onu da yine strafordan hazırlayarak okulun diğer cephesine koyduk ”dedi.

‘BU UÇAKLARI YAPACAĞIM ŞEKLİNDE KONUŞUYORLAR’

Aslında hem uzayı hem de havacılık alanında Küçük yaşlarda çocukların zihinlerine bu teknolojiye merak sarmalarını ve geçmişten geleceğe bir köprü kurarak çocukların özgüvenine cesaretlenmelerine hedefledik bu hedeflere de fazlasıyla ulaştıklarının  altını çizen İlkadım İlkokulu Müdürü Aydın Peker, “Çünkü çocuklar müthiş bir heyecanla müthiş bir merakla bu maketleri izliyorlar ve kendi aralarında uzaya gideceğiz ya da ben de pilot olacağım ya da ben de bu uçakları yapacağım şeklinde konuşuyorlar. Aslına bakarsanız çocuklarla birlikte aynı heyecanı   öğretmenlere  ve veliler de yaşadık. Hepimizin televizyonla seyrederek heyecanlandığımız ve dünyanın takdir ettiği bu uçakları okulumuzun duvarında olması tabii ayriyeten gurur verici ve heyecan verici gelecek için umut verici ”diye konuştu.

‘BU ÖZGÜVENİ ÇOCUKLARA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ’
 
Bu heyecanı görünce ve yine Türkiye'nin ve dünyanın gündemi olan elektrikli otomobili de unutamadıklarını hatırlatan İlkadım İlkokulu Müdürü Aydın Peker, “Şimdi onların da siparişini verdik. Okulumuzun diğer duvarına da devrim arabası yoğun maket modelini yaptırıp onu da koyacağız istiyoruz ki çocuklarımıza şöyle bir his oluşsun benim büyüklerim abilerimiz babalarımız bunları yaptı öyleyse biz de daha iyisini yapabiliriz bu özgüveni çocuklara kazandırmak istiyoruz. Geleceğin yüzyılını bilime erken yaşlarda merak sarmış vatanını milletini Her şeyin üstüne seven bu çocuklar inşa edecekler inşallah Elbette her şey daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için ”şeklinde konuştu.
 Köksal ÖNER