Atakum'da "Kitap Tahlil Söyleşileri" Projesi

TAKİP ET

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Liseli Gençlere Yönelik 'Kitap Tahlil Söyleşileri' Projesi Başlattı

Mart’ta Edebiyat: Bye Bye Türkçe (Oktay Sinanoğlu), Nisan’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Beş Şehir (Ahmet Hamdi Tanpınar), Mayıs’ta Tarih: Bilim Tarihi Sohbetleri (Fuat Sezgin) kitaplarının tanıtımı, tahlil ve tenkidinin hedeflendiği projeyle liseli gençler, kitapta geçen olaylar, kişiler ve düşünceler üzerine söyleşi yapıyorlar.

BİLİNÇLİ OKURLAR YETİŞTİRMEYİ AMAÇLADIK!

Okullarda yapılan kitap tahlil söyleşilerine katılarak gençlerle bir araya gelen Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Kitap Tahlil Söyleşileri projemizle, okumanın yanı sıra okuduğunu anlama, anlatabilme, en önemlisi de okuduğunu tüm yönleriyle doğru bir şekilde eleştirebilme becerisine sahip bilinçli okurlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla da lise öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığı oluşturmayı, Türkçeyi doğru ve güzel kullanma becerisi kazandırmayı, öğrencilerimizin düşünme, anlama ve kavrama yeteneklerini geliştirmeyi, kitap okumayı bir okul kültürü haline getirerek akademik başarıyı artırmayı, en önemlisi de kitap inceleme ve bunu topluluk önünde tartışma yeteneği kazandırmayı hedefledik” dedi.

MART’TA EDEBİYAT: BYE BYE TÜRKÇE (OKTAY SİNANOĞLU)

“Ömrünü Türkçe’ye adamış bir düşünür ve bu sahada yazılan eserler içinde belki de halka en çok ulaşan, ismini herkesin duyduğu, çokça okunan kitap “Bye Bye Türkçe” ile Oktay Sinanoğlu’nu liseli gençlerimizden dinledik. Mart’ta Edebiyat: Bye Bye Türkçe (Oktay Sinanoğlu) temasıyla çıktığımız yolculuğumuza, Nisan’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Beş Şehir (Ahmet Hamdi Tanpınar), Mayıs’ta Tarih: Bilim Tarihi Sohbetleri (Fuat Sezgin) kitaplarının tanıtımı, tahlil ve tenkidiyle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

OKUMA GRUPLARIYLA 3 AY 3 KİTAP TAHLİLİ

Liselerde oluşturulan okuma gruplarıyla, 3 ay sürecek olan projeyle 3 adet kitap tahlili yapılacak.

Köksal ÖNER