Fatsa'da 23 Nisan Coşkusu

TAKİP ET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103'üncüYıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Fatsa ilçesinde de renkli görüntülerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103’üncü Yıldönümü kutlama etkinlikleri 15 Temmuz Özgürlük Meydanında Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya tarafından çelenk sunumu ile başladı. Ardından 75’inci Spor Salonunda okullar tarafından çeşitli gösterilerle kutlama etkinlikleri gerçekleşti. Kutlama etkinliklerine İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, resmi kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

‘23 NİSAN TARİHİMİZDE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR’
23 Nisan 1920 ruhunun, bağımsızlık azim ve kararlılığımızı, birlik ve beraberliğimize olan inancımızı gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir diyerek sözlerine başlayan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya , “Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan,  demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra,  milletimizin evlatlarına verdiği değerin ve güvenin de bir işaretidir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk tıpkı bağımsızlığımız gibi çocuklarımızı da dünyadaki en kıymetli varlığı olarak görmüş, bu önemli günü bayram olarak onlara armağan etmiştir” dedi.

MUHTEŞEM GÖSTERİLER


Daha sonra öğrenciler tarafından 23 Nisan ile ilgili şiirler okundu. Ardından sırayla Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu öğrencileri çeşitli yörelerden halk oyunları potpori gösterisi, Dumlupınar İlkokulu öğrencileri müzikli ront gösterisi, Şehit Sercan Öklük İlkokulu öğrencileri Sev kardeşim gösterisi, Atatürk ilkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi, Dumlupınar İlkokulu öğrencileri bayrak rontu gösterisi, Dumlupınar İlkokulu ve Atatürk ilkokulu öğrencileri Jimnastik Grubu gösterisini sundular. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103’üncü Yıldönümü kutlama etkinlikleri resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin taktimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Köksal ÖNER