"Korsan" 9 Mart'ta Yeniden Perde Açıyor

TAKİP ET

İngiliz şair Lord Byron'un 'Korsan' adlı şiirinden esinlenerek Joseph Mazilier tarafından librettosu yazılan, müziği Adolphe Adam'a ait 'Korsan' (Le Corsaire) balesi, 02 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00'de yapılacak prömiyer temsili ile seyirciyle buluştu.

Joseph Mazilier’in koreografisiyle ilk kez 1856’da Paris’te sahnelenen “Korsan” balesi, dünya sahnelerinde bugüne kadar pek çok koreograf tarafından yorumlandı. Samsun DOB Bale Topluluğu, “Korsan”ı bale tarihinin en ünlü isimlerinden Marius Petipa’nın koreografisi ile sahneleyecek.

Samsun, İzmir, Mersin ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde uzun yıllar görev almış Gürcü koreograf Nugzar Magalasvili tarafından Samsun’da ilk kez 11 Aralık 2010 tarihinde sahnelenen “Korsan” balesi, sanatçının vefatının 6. yılında ustaya saygı niteliğinde yeniden sahnelenecek.  

Şef Patrick David Murray yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenecek “Korsan”, Samdob Bale Topluluğu başkoreografı Görkem Cengiz tarafından sahneye koyuluyor.

Dekor ve kostüm tasarımı Zekiye Şimşek’e ait olan eserin ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz gerçekleştirdi. Eserin video projeksiyonunda Murat Turgut’un adı var.

9 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek temsilinin ardından 6 ve 8 Nisan 2024 tarihlerinde de sahnelenmesi planlanan “Korsan” bale eserinin biletleri biletinial internet sitesinden ve SAMDOB gişesinden alınabilir.



korsan balesi bale korsan samsun konser haber gazete arena samsun