Miraç Kandili ne zaman ? Miraç olayı Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Detaylar bizde...

TAKİP ET

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Önce Mescid-i Haram'a oradan Mescid-i Aksaya ve oradan da Allah'ın huzuruna yükselişi Kuran-ı Kerim'de Miraç olayı olarak anlatılmaktadır. Detaylar haberimizde...

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan mübarek üç aylar içerisinde önemli gün ve gecelerden biri de Miraç Kandili gecesi olacak. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Miraç gecesinde vahiy meleği Cebrail Aleyhisselam rehberliğinde Burak adlı bineği ile Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Allah'ın huzuruna yükselişi Miraç hadisesi olarak bilinir. Kuran-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde Miraç hadisesi anlatılmaktadır.

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN ?

Recep ayının 26'ıncı gecesi olarak da bilinen Miraç Kandilinin dinimizde çok özel bir yeri vardır. 2024 yılında 6 Şubat'a denk gelen bu özel günde beş vakit Namaz, Miraç Kandili gecesi farz kılınmıştır.

MİRAÇ OLAYI'NIN KURAN-I KERİM'DE YERİ !

Miraç olayı yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de İsra Suresi'nde yer verilmektedir.

İSRA SURESİ

Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir. (İsrâ Suresi-1)

Miraç Berat Kadir Gecesi Kandil İslamiyet İslam Namaz Oruç Zekat Haber Oruc Ramazan Kurban SEOHABER