"Muhteşem Süleyman" Operada

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, besteci Tevfik Akbaşlı' ya ait 'Muhteşem Süleyman' operasının Samsun prömiyerini 30 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00'de gerçekleştirecek.   

Samsun Devlet Opera ve Balesi, besteci Tevfik Akbaşlı’ ya ait “Muhteşem Süleyman” operasının Samsun prömiyerini 30 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de gerçekleştirecek.   

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın yaşamını anlatan Tevfik Akbaşlı’ ya ait “Muhteşem Süleyman” operası, Samsun Devlet Opera ve Balesi Aydın Gün Salonu’nda 30 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek prömiyer temsili ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Librettosu Işık Noyan’a ait olan iki perdelik “Muhteşem Süleyman” operası, şef Patrick David Murray ve şef Kıvanç Tepe yönetiminde Şahan Gürkan’ın rejisi ile sahnelenecek.

Başarılarına duyulan hayranlık nedeniyle batı dünyasında ''Muhteşem'' lakabıyla anılan Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını opera sahnesine taşıyan eserde opera solistleri, orkestra, koro ve bale sanatçıları yer alacak.  

Prömiyere iki ay kala yoğun olarak provaları ve çalışmaları sürdürülen “Muhteşem Süleyman” operasının dekoru Hakkı Kandır’a, kostümleri Gülnur Çağlayan Tuluk’a ait. Koro şefliğini Kıvanç Tepe’nin üstlendiği eserin koreografisi Görkem Cengiz tarafından yapılıyor. Işık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a ait olan eserin video projeksiyonunda Ahmet Şeren’in adı var.

30 Mart, 1 Nisan, 20 Nisan ve 11 Mayıs 2024 olmak üzere sezon boyunca dört kez sahnelenecek “Muhteşem Süleyman” operasının 2024 Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Haziran’da Bursa’da, Eylül’de Ankara’da sahnelenmesi planlanıyor.

samsun devlet opera ve balesi samsun devlet opera ve balesi aydın gün salonu samsun devlet opera ve balesi bilet samsun devlet opera ve balesi müdürlüğü samsun devlet opera ve balesi adres