Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM'dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

TAKİP ET

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın İbrahim Sağlam, İl Müdürlüğü toplantı salonunda, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle, kadın çalışanlar ile bir araya geldi.

İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu programda Kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bugünün anlam ve önemine ilişkin olarak, “İl Müdürlüğümüz görev alanına giren her hizmette, kadınlarımızın azmi, gücü ve cesareti ile birlikte yol alacağız ” dedi. İl Müdürü İbrahim Sağlam, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün sektörlerde olduğu gibi tarımda da KADINLARIN emeği çok büyük. Kadınla toprak arasında, emeğe dayalı uzun bir geçmiş var. Tohumu, toprağa ekip, suyunu veren, elleriyle büyüten, sizlersiniz. Toprağın alın yazısı olduğunu, sabrı öğreten kadim bir öğretmen olduğunu biliyorsunuz. Anadolu toprağı nasıl bereketliyse Anadolu kadını da çalışkandır, üretkendir.

 Kırsal kalkınmadaki başarıların ana kaynağı kadınlardır. Kırsal kalkınmanın, ülkenin gıda arz güvenliği, sanayiye hammadde temini ve istihdama sağladığı katkı nedeniyle tarım stratejik bir alandır. Sofraya koyulan ürünler sağlıklı bir topraktan gelmediği takdirde gelecek nesillerimizin sağlığı tehlikeye girecektir. Biliyoruz ki kırsal kalkınmada kadın varsa sürdürülebilirlik vardır. Bu kapsamda kadınlarımızın ekonomik anlamda güçlenmesi, kırsal alanların gelişmesinde ve güçlenmesinde kilit rol oynamaktadır” dedi. Tarımda kadın emeğine dikkat çeken İl Müdürü İbrahim Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarım, Ülkemizde ve İlimizde en büyük zenginliktir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün en alt kademesinden en üst kademesine kadar bütün Kadın çalışanlarımız ile Kadın çiftçilerimiz, el birliğiyle, tarım sayesinde kırsalı kadınlar ve gençler için fırsatlarla dolu bir alana dönüştürmek için çalışıyor ve çalışmaya devam edecektir. Yerel ve bölgesel üretime sahip çıktıkça hem geleceğimizi koruyacağız hem de kırsalımızı kalkındıracağız. Bu hususta Kadın çalışanlarımız ve Kadın çiftçilerimize güvenim tamdır. Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım. " dedi.

Kadınların hem aile hayatında hem de çalışma hayatındaki hakları ve başarıları, çalışma hayatındaki sorunları, sosyal ve ekonomik statüleri ve toplumdaki rollerine vurgu yapan İl Müdürü İbrahim Sağlam:” Kadın ve erkek omuz omuza verirse, hayatın her anını güzelleştirecektir. Kadınların desteklenmesi ve liderlik rolüne teşvik edilmesi büyük öneme sahiptir. Bakanlık olarak kadınların ve gençlerin tarımsal üretimde daha fazla yer almaları için Kadınlara ve gençlere yönelik projelerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Kırsal bölgelerimiz, insanların yaşamlarını sürdürdükleri, geleceğe miras bırakılacak zenginliklerdir. Kırsalda yaşayan kadınların yaşam kalitesinin arttırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi en önemli amaçlarımızdan biridir”  diyerek konuşmasını sonlandırdı. İl Müdürü  İbrahim Sağlam, Program sonunda bütün kadın çalışanlara çiçek takdim ederek ”8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.







ibrahim sağlam ibrahim sağlam eczanesi ibrahim sağlam doktor ibrahim sağlam kimdir ibrahim sağlam müftü