"Türkiye'yi temsil edecekler"

TAKİP ET

Dünya çapında 50 ülkeden 20 binden fazla takımın katıldığı robotik yarışmasının Türkiye finallerinde şampiyon olan Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Robotik takımı 1-3 Mayıs 2024'te Amerika'da yapılacak Dünya Robotik Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecekler

Robotik takımına danışmanlık yapan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Mertkan Seçgin, öğrencilerin başarısının düzenli çalışmalarına bağlı olduğunu ve Amerika’dan derece alarak ülkemize döneceklerine inandıklarını ifade etti.

Merkez Müdürü Hamza Tural, öğrencilerin başarısında öğretmenler ve velilerin desteği çok büyük. Öğrencilerin Amerika’dan büyük bir başarıyla döneceklerine inançlarının tam olduğunu ifade ederek maddi ve manevi destekleri sunan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Şampiyonlara, Samsun Güneş Kuyumcu’nun ve Samsun Çarşı’nın sahibi Samsunlu iş insanı Recep Duman tarafından Samsun Çarşı Mağazasının restorantında öğrencilere ve öğretmenlere iftar yemeği verdi. İş insanı Duman, Türkiye Şampiyonu Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Robot Takımı’na başarılar dileyerek tebrik etti.