Samsun'da 2020 yılında meydana gelen kahvehane sahibi cinayetiyle ilgili yeniden yargılama sonucu cinayete yardım etmek suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan şahıs, polis ekiplerince yakalandı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Olay, İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Gebi Caddesi ile Bahadır Sokak üzerinde 12 Ağustos 2020 tarihinde meydana geldi. İki grup arasında çıkan silahlı çatışmada, kahvehane işletmecisi 2 çocuk babası N. O. (41) ile G. Ç. yaralandı. Ağır yaralanan N O. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU, KARARI BOZDU

Olayla ilgili Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Ocak 2022 tarihinde görülen davada G. Ç. ve H. B. 15'er yıl hapis cezalarına çarptırılırken, A. E.'nin de aralarında bulunduğu bazı sanıklar da beraat etti. Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, G. Ç. ve H. B.'ye verilen cezayı da az buldu ve beraat edenlere verilen kararlarını da bozarak sanıkların yeniden yargılanmasına hükmetti. Mahkemenin 4 Mart 2025 tarihinde yeniden görülen duruşmasında tutuklu sanıklar G. Ç. ve H.B., müebbet hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan A. E. ile M. D.B. 10'ar yıl, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan bir sanık ise 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Bir yıl sonra yakalanan 17 yaşındaki şüpheli tutuklandı
Bir yıl sonra yakalanan 17 yaşındaki şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

M.D.G HAKKINDA YAKALAMA KARARI VARDI

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanıp verilen 10 yıl hapis cezası alan ve hakkında yakalama kararı bulunan M. D.G., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bafra ilçesi Dereköy mevkiinde yakalanarak bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: İHA