Samsun’da hafta sonu yağışlı hava etkisini sürdürüyor. 11 Ekim Cumartesi günü kent merkezi ve birçok ilçede sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.
Meteoroloji’nin son tahminlerine göre Samsun merkezde gün boyunca sağanak yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklıklar en düşük 13°C, en yüksek 21°C civarında seyredecek.
İlçelerde Hava Durumu: Yağış Etkisini Sürdürecek
Samsun’un neredeyse tüm ilçelerinde 11 Ekim günü sağanak yağış bekleniyor.
- 19 Mayıs: Sağanak yağışlı, 11°C – 22°C
- Alaçam: Sağanak yağışlı, 12°C – 21°C
- Asarcık: Sağanak yağışlı, 7°C – 20°C
- Ayvacık: Sağanak yağışlı, 11°C – 24°C
- Bafra: Sağanak yağışlı, 10°C – 21°C
- Canik: Sağanak yağışlı, 12°C – 20°C
- Çarşamba: Sağanak yağışlı, 9°C – 21°C
- Havza: Sağanak yağışlı, 8°C – 20°C
- Kavak: Sağanak yağışlı, 7°C – 20°C
- Salıpazarı: Sağanak yağışlı, 10°C – 22°C
- Tekkeköy: Sağanak yağışlı, 10°C – 23°C
- Terme: Sağanak yağışlı, 10°C – 20°C
- Vezirköprü: Sağanak yağışlı, 9°C – 22°C
- Yakakent: Sağanak yağışlı, 10°C – 21°C
Yağışların özellikle öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Yetkililer, vatandaşları ani sel, su baskını ve kısa süreli rüzgar artışlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ladik ve Ladik Kayak Merkezi’nde Hava Daha Serin
Samsun’un yüksek kesimlerinde yer alan Ladik ve Ladik Kayak Merkezi bölgelerinde yağış beklenmiyor. Hava çok bulutlu olacak.
Ladik: En düşük 5°C, en yüksek 18°C
Ladik Kayak Merkezi: En düşük 4°C, en yüksek 12°C
Ladik bölgesinde hava sıcaklıkları düşük seyredeceğinden, sabah ve gece saatlerinde hafif don olayları görülebileceği bildirildi.
Meteoroloji’den Uyarı: Yağışlara Dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun ve çevresinde etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulundu. Özellikle akşam saatlerinde yer yer kuvvetli yağış görülebileceği, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ifade edildi.
Uzmanlar, yağışlı hava sisteminin hafta sonu boyunca etkisini sürdüreceğini, Pazar günü öğleden sonra kentin batı kesimlerinden itibaren bulutların dağılmaya başlayacağını tahmin ediyor.




