​​​​​​Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Samsun ve ilçelerinde 11 Kasım Salı günü hava durumu genellikle parçalı bulutlu olacak. Kent genelinde yağış beklenmezken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Gün içerisinde rüzgarın zaman zaman kuzey yönlerden hafif eseceği tahmin ediliyor.

Samsun merkezde hava sıcaklığının 13 ile 24 derece arasında değişmesi bekleniyor. Günün ilerleyen saatlerinde nem oranının artmasıyla birlikte hafif bir serinlik hissedilebilir.

Hava parçalı bulutlu olacak

İLÇELERE GÖRE 11 KASIM HAVA DURUMU

Samsun’un batı ilçeleri olan 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent çevrelerinde hava parçalı bulutlu geçecek.

  • 19 Mayıs: 11°C - 26°C
  • Alaçam: 11°C - 23°C
  • Yakakent: 12°C - 22°C

İç kesimlerde yer alan Asarcık, Havza, Kavak ve Ladik ilçelerinde ise sıcaklıklar daha düşük seyredecek.

  • Asarcık: 10°C - 22°C
  • Havza: 6°C - 20°C
  • Kavak: 8°C - 22°C
  • Ladik: 7°C - 20°C
  • Ladik Kayak Merkezi: 8°C - 16°C

Doğu ilçelerinde Çarşamba, Terme ve Salıpazarı bölgelerinde de hava parçalı bulutlu olacak.

  • Çarşamba: 8°C - 24°C
  • Terme: 9°C - 22°C
  • Salıpazarı: 11°C - 26°C

Ayrıca, Tekkeköy, Canik, Bafra, Ayvacık ve Vezirköprü ilçelerinde de benzer bir hava durumu bekleniyor.

  • Tekkeköy: 10°C - 26°C
  • Canik: 12°C - 23°C
  • Bafra: 12°C - 25°C
  • Ayvacık: 13°C - 23°C
  • Vezirköprü: 8°C - 21°C

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Meteoroloji yetkilileri, Samsun genelinde hava sıcaklıklarının kasım ayı ortalamasının 2-3 derece üzerinde seyrettiğini belirtiyor. Gündüz saatlerinde güneşin zaman zaman yüzünü göstereceği, akşam saatlerinde ise sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceği tahmin ediliyor.

Samsunspor taraftarı takımını destekliyor mu?
Samsunspor taraftarı takımını destekliyor mu?
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşabilecek hafif pus ve yer yer sis olaylarına karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hafta ortasında ise bölgede hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmesi bekleniyor.

Kaynak: ŞİLA KURUMAHMUTOĞLU