15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Samsun, Ordu ve Sinop'ta düzenlenen Mevlid-i Şerif programlarında aziz şehitler dualarla anıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programlarda Kur'an-ı Kerim tilavetleri okunurken, daha önce tamamlanan 2 bin 530 Hatm-i Şerif'in duası şehitlerin ruhlarına hediye edildi.
Samsun'da tarihi camilerde mevlit programı
Samsun'da düzenlenen programlar kapsamında Büyük Cami, Pazar Camii, Yalı Camii, Medrese Camii ve Hançerli Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu. Vatandaşların katıldığı programlarda 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi.
Ordu ve Sinop'ta da dualar yükseldi
Ordu'da Orta Camii, Yalı Camii, Köprübaşı Camii ve Hamidiye Camii'nde, Sinop'ta ise Alaaddin Camii ile Kefevi Camii'nde gerçekleştirilen programlarda da şehitler rahmetle anıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin ardından birlik ve beraberliğin devamı için dualar edildi.
2 bin 530 Hatm-i Şerif'in duası şehitlere hediye edildi
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen programlarda, daha önce tamamlanan 2 bin 530 Hatm-i Şerif'in duası aziz şehitlerin ruhlarına armağan edildi. Yetkililer, 15 Temmuz şehitlerinin milletin gönlünde daima yaşayacağını belirterek, bu tür programların milli birlik ve beraberlik ruhunun gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.






