Haftanın son işlem gününde fındık fiyatları üreticilerin yakın takibinde. 7 Kasım 2025 itibarıyla Karadeniz’in farklı illerinde fındık fiyatları 162 ile 164 TL arasında değişiyor. Özellikle Ordu, Giresun, Samsun ve Düzce’de fiyatlar 163 TL seviyelerinde sabitlenmiş durumda.

Üreticiler, serbest piyasanın seyrini yakından izlerken, TMO’nun alım politikalarının da fiyatlar üzerinde belirleyici olduğu ifade ediliyor.

İL İL GÜNCEL FINDIK FİYATLARI (7 Kasım 2025)

Serbest piyasada güncel fındık fiyatları şu şekilde açıklandı:

  • Akçakoca: ₺163,13
  • Alaplı: ₺163,00
  • Bafra: ₺163,75
  • Bartın: ₺163,25
  • Çarşamba: ₺163,75
  • Düzce: ₺163,00
  • Fatsa: ₺163,50
  • Giresun: ₺163,25
  • Kocaeli: ₺163,75
  • Ordu: ₺163,50
  • Sakarya: ₺162,75
  • Samsun: ₺163,00
  • Terme: ₺162,75
  • Trabzon: ₺163,00
  • Ünye: ₺163,50
  • Zonguldak: ₺162,75

Fiyat tablosuna bakıldığında, fındıkta genel ortalamanın 163 TL civarında seyrettiği görülüyor. En yüksek fiyat Bafra, Çarşamba ve Kocaeli ilçelerinde 163,75 TL olarak kaydedildi.

Karadeniz'in en büyük incir projesi
Karadeniz'in en büyük incir projesi
İçeriği Görüntüle

Çocuklarınıza Fındık Yedirin – Altun Gıda

KARADENİZ'DE FINDIKTA DENGELİ SEYİR

Fındık üretiminde Türkiye’nin kalbi olan Karadeniz’de fiyatlar bu hafta da dengeli bir görünüm sergiliyor. Üreticiler, serbest piyasadaki hareketlerin yanı sıra ihracat taleplerini de dikkatle izliyor. Özellikle Avrupa pazarından gelen siparişlerin artması, önümüzdeki dönemde fiyatlara olumlu yansıyabilir.

Fındık üreticileri, 2025 sezonunda yüksek rekoltenin etkisiyle fiyatların bir süre daha bu seviyelerde kalabileceğini düşünüyor. Ancak döviz kuru ve uluslararası talep, fiyatlarda yeniden yükseliş beklentisini gündeme getirebilir.

FINDIK FİYATLARINDA GENEL GÖRÜNÜM

Fındık fiyatları 7 Kasım itibarıyla 162–164 TL bandında işlem görüyor. Bu durum, piyasanın istikrarlı bir görünüm kazandığını gösteriyor. Üreticiler, TMO’nun alım dönemini uzatmasını ve serbest piyasa fiyatlarının desteklenmesini talep ediyor.

Yeni haftada fındık fiyatlarının yönü, iç talep ve döviz hareketlerine göre şekillenecek.

Kaynak: ŞİLA KURUMAHMUTOĞLU