11.Yargı Paketi kapsamında kabul edilen af düzenlemesi bugün itibarıyla hayata geçti. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte cezaevlerinde tahliyeler başlarken, yaklaşık 55 bin hükümlünün erken tahliye edilmesi bekleniyor. Gelişmeler kamuoyunda yakından takip edilirken, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) kapsam dışında kalanlara ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Kapıkule'de 31 kilo uyuşturucu ele geçirildi!
Bakan Yerlikaya duyurdu! Kapıkule'de 31 kilo uyuşturucu ele geçirildi!
İçeriği Görüntüle

MHP: İlk etapta 55 bin, altı ayda 120 bin kişi yararlanacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada infaz düzenlemesine ilişkin detayları paylaştı. Yıldız, düzenlemenin ilk aşamada yaklaşık 55 bin kişiyi kapsadığını, önümüzdeki 6 ay içinde ise toplam 120 bin hükümlünün bu düzenlemeden yararlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Yıldız açıklamasında, aynı ya da daha önceki tarihlerde işlenen suçlara ilişkin soruşturma ve kovuşturmalarda, hükümlüden kaynaklanmayan gecikmeler nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin önüne geçildiğini vurguladı.

Thumbs B C 7Cfe3Abdc07Fd7120B8De4307A2E7Df8 (3)

“İstisna tutulanlar biraz daha sabretsin”

Af düzenlemesinin kapsamı dışında kalan hükümlülerle ilgili de mesaj veren Feti Yıldız, yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi. Yıldız,
“İstisna tutulanlar biraz daha sabretsin, dile getirilen yakınmaları anlıyoruz” ifadelerini kullanarak, kapsam dışı kalanlar için ilerleyen süreçte yeni adımlar atılabileceğine işaret etti.

Tahliyeler başladı

Af düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte cezaevlerinde ilk tahliyeler başladı. Düzenleme kapsamında; dolandırıcılık, hırsızlık ve uyuşturucu gibi suçlardan hüküm giymiş bazı mahkumların erken tahliye edilmesi öngörülüyor. Kapsam dışında kalan hükümlüler ve yakınları ise MHP’den gelen açıklamanın ardından yeni bir af düzenlemesi beklentisi içine girdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ