Atakum Belediyesi, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğü iş birlikleri çerçevesinde afet bilincini artırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan Deprem Simülasyon Tırı, Atakumlu vatandaşlara kapılarını açtı. Türkiş Emek Park’ta konuşlandırılan tırda, AFAD eğitmenleri tarafından deprem öncesi hazırlıklar, sarsıntı sırasındaki doğru davranış modelleri ve deprem sonrası tahliye süreçleri hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı.
TÜRKİŞ EMEK PARKTA GERÇEKÇİ SARSINTI
Eğitime katılan vatandaşlar ve öğrenciler, teorik bilgilerin ardından simülasyon tırına binerek geçmişte yaşanmış büyük depremlerin sarsıntılarını deneyimledi. Katılımcılar, eğitmenlerin yönlendirmesiyle sarsıntı anında hayati önem taşıyan doğru pozisyonları tek tek uyguladı. Etkinliğin en dikkat çeken bölümünde ise öğrenciler, olası bir afet anında uygulanacak "Çök-Kapan-Tutun" tekniğini heyecanlı anlar eşliğinde pratik etti.
MUTLULUK DUYDUK!
Atakum Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetim Müdürlüğü, gerçekleştirilen etkinlik hakkında şu bilgileri verdi:
“Afet konusunda farkındalık yaratmak ve kriz anında doğru müdahaleleri öğretmek amacıyla hayata geçirilen Deprem Simülasyon Tırı’nı, Atakum’da ağırladık. Öğrencilere ve vatandaşlara yönelik, iki etap şeklinde eğitimler gerçekleştirildi. Deprem Simülasyon Tırına binen katılımcılar, büyük şiddetteki depremleri deneyimleyerek afet anında yapılması gereken davranışları adım adım uygulama fırsatı buldu. Deprem bilinci oluşturma açısından son derece anlamlı ve yararlı etkinliğe, Atakum’dan katılmaktan büyük mutluluk duyduk.”






