DSİ Samsun Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, toplantıda yaptığı teknik bilgilendirmede Yeşilırmak'taki su yükünün mevcut nehir yatağı kapasitesiyle kontrol altında tutulabileceğini belirtti. Yılmaz, "Bölgemizde aşırı bir yağış meydana gelmediği takdirde Almus Barajından gelen su yükünün şehir merkezi nehir yatağından mevcut kapasitesiyle sorunsuz tahliye edilmesi öngörülmektedir" açıklamasında bulundu. Tedbirler kapsamında nehirdeki su miktarı dronla görüntülenirken, köprü kıyıları ile kritik noktalara yığınak yapıldı.
İki gündür kapalı olan okullarda eğitime yeniden başlanıyor
Yeşilırmak kıyısındaki Amasya merkez ve Taşova ilçesinde taşkın önlemleri doğrultusunda son iki gündür okullarda eğitime ara verilmişti. Durumun eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde seyrettiğini belirten Amasya Valisi Önder Bakan, yarından itibaren eğitime devam edileceğini duyurdu. Vali Bakan, "Şu an itibariyle okulların tatil olmasını gerektiren bir durum yok. Ama yarın şartlar farklı bir şekilde gelişirse ona göre değerlendireceğiz. Hem çocuklarımızın okulda olması kıymetli hem de hava şartlarından ya da yağışlardan sıkıntı yaşamamaları çok kıymetli" dedi.
Tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Amasya Valisi Önder Bakan, 16 Mayıs günü Yeşilırmak'ta yaşanan taşkınların bilançosuna ve tarım alanlarındaki hasara dair de bilgi verdi. Taşkın sonrasında yürütülen çalışmalara değinen Bakan, "Zarar tespit çalışmaları sonucunda 5 bin dekar üzerinde tarım arazisi ve serada hasar meydana geldiği tespit edilmiş olup vatandaşlarımızın oluşan mağduriyetlerinin giderilmesi adına gerekli süreçler titizlikle yürütülmektedir" ifadelerini kullandı. GAMER toplantı salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısına Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve diğer ilgili yetkililer de katılım sağladı.







