Bafra Ovası Sulama Şubesi ile ilgili uzun süredir yürütülen girişimler ve yapılan görüşmeler sonuç verdi. Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 1992 yılından bu yana geçici olarak faaliyet gösteren Bafra Ovası Sulaması Proje Şube Müdürlüğü, kapsamı genişletilerek "DSİ 76. Şube Müdürlüğü" olarak yeniden yapılandırıldı. Merkezi Bafra’da bulunacak olan yeni şube müdürlüğü; Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerini kapsayan geniş bir hizmet ağına sahip olacak. Yeni yapılanma kapsamında İşletme ve Bakım Mühendisliği, Sulama Mühendisliği, Barajlar ve HES Mühendisliği, Etüt ve Plan Mühendisliği, Makina İmalat ve Donatım Mühendisliği ile İdari İşler Şefliği birimleri oluşturuldu.
SULAMA YATIRIMLARI HIZ KAZANACAK
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, sürecin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, alınan kararın bölge tarımı açısından kritik bir adım olduğunu vurguladı. Kocabaş, "Bafra Ovası ülkemizin en verimli tarım alanlarından biridir. Sulama altyapısının daha güçlü, planlı ve hızlı yönetilmesi, üreticilerimizin verimliliğini doğrudan artıracaktır. DSİ 76. Şube Müdürlüğü ile birlikte sulama yatırımları hız kazanacak, bakım ve onarım süreçleri daha etkin yürütülecek, üreticilerimizin taleplerine daha kısa sürede cevap verilecektir" dedi.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
Yeni yapılanmanın yalnızca tarımsal üretime değil, bölge ekonomisine de katkı sağlayacağını ifade eden Kocabaş, üretim kapasitesindeki artışın tarıma dayalı sanayiye olumlu yansıyacağını, istihdama katkı sunacağını ve Bafra Ovası’nın rekabet gücünü artıracağını belirtti. Kocabaş ayrıca, sürece katkı sunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başta olmak üzere Samsun Valisi Orhan Tavlı, milletvekilleri ve ilgili kurum temsilcilerine teşekkür ederek, ortaya konulan birlik ve dayanışmanın önemli bir kazanım sağladığını ifade etti.




