SATEM Başkanı Mevlüt Oral kira tartışmalarına açıklık getirdi
SATEM Başkanı Mevlüt Oral kira tartışmalarına açıklık getirdi
İçeriği Görüntüle

Samsun'un Bafra ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bafra Ovası'nda süt mısırı hasadı başladı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Çetinkaya Mahallesi'ndeki tarlalarda yürütülen süt mısırı hasadı etkinliklerine katıldı. İlçe genelinde yaklaşık 5 bin dönüm arazide mısır üretimi yapan çiftçiler, ekim sürecinden itibaren üç aylık sürenin sonunda ilk ürünlerini toplamaya başladı.

DOĞAL HAYVAN GÜBRESİ MISIRIN LEZZETİNİ ARTIRIYOR

Bafra ilçesinin Altınkaya ile Derbent barajları üzerinde kurulduğunu ve verimli topraklara sahip olduğunu anlatan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, mısırın üretim koşullarını anlattı. Tosuner üretim kalitesiyle ilgili, "Süt mısırın en büyük kalitesi, fenni gübre kullanmıyorlar, tamamen hayvan gübresiyle üretilmiş. Bu nedenle lezzetli ve kaliteli oluyor." dedi.

TANESİ 13 LİRADAN SATILIYOR

Bafra ilçesinde mısır yetiştiriciliği yapan İbrahim Dağdaş, tarladan topladıkları ürünleri doğrudan Karadeniz Bölgesi'ne gönderdiklerini söyledi. Üretim ve satış takvimi hakkında bilgi veren Dağdaş, "Mısırın tanesini 13 liradan satıyoruz. Tarlada hasada başladık, mahsulü kaldırınca tekrar ekeceğiz. 12. aya kadar mahsulümüz devam ediyor. Çiftçimizin hayırlı bir sezon geçirmesini temenni ederim." dedi.

Kaynak: AA