Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10 Ocak Cumartesi günü Samsun’a gelerek kentin ulaşım projelerine imza atacak. Bakan Uraloğlu, Yeşilkent Kavşağı’nın resmi açılışını gerçekleştirecek ve uzun süredir beklenen Batı Çevre Yolu’nun temelini atacak.
BATI ÇEVRE YOLU İLE ŞEHİR TRAFİĞİNDE RAHATLAMA HEDEFLENİYOR
Toplam 16 kilometre uzunluğundaki Batı Çevre Yolu’nun tamamlanmasıyla, günlük yaklaşık 10 bin araç şehir merkezine girmeden transit geçiş yapabilecek. Projenin 12 milyar TL maliyetine ek olarak 2 milyar TL’lik kamulaştırma bedeli Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.
Projeyle Çarşamba–Bafra, 19 Mayıs–Tekkeköy ve Havalimanı–Bafra güzergahlarında ulaşım sürelerinin yarı yarıya kısalması ve yılda yaklaşık 1,5 milyon araç/saat zaman tasarrufu sağlanması bekleniyor.

YEŞİLKENT KAVŞAĞI “UCUBE KAVŞAK” İMAJINDAN KURTULUYOR
Trafik kazalarına neden olduğu gerekçesiyle vatandaşlar arasında “ucube kavşak” olarak bilinen Yeşilkent Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yatırımlarıyla modern hale getirilecek. Kavşağın yatırım programına alınmasında, AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Dr. Mehmet Muş’un katkıları önemli rol oynadı.
Bakan Uraloğlu’nun Samsun ziyareti, kentin ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor ve hem şehir içi trafiğin rahatlaması hem de ekonomik zaman tasarrufu açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.




