Canik Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Soğuksu Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile Samsun Şehir Hastanesi ulaşımını rahatlatması hedeflenen Canik 2. Yeni Bulvar Yolu projelerine ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulundu. Soğuksu'da 175 bin metrekarelik alanda sürdürülen kentsel dönüşüm kapsamında, depreme dayanıksız ve riskli olduğu tespit edilen 741 yapıdan 510’u ile uzlaşma sağlanırken, bugüne kadar 411 binanın yıkımı tamamlandı, 87 bina ise yıkıma hazır hale getirildi. Proje kapsamında yaklaşık 200 binanın daha yıkılması planlanıyor.
BİZİM MESELEMİZ İZ BIRAKMAK
Projeye yönelik eleştirilere meclis kürsüsünden sert yanıt veren Başkan Sandıkçı, Samsun genelindeki geçmiş uygulamalara dikkat çekerek, "Bana Samsun’da son 20 yılda yapılan bir kentsel dönüşüm projesi söyleyin. Büyükşehir dahil 17 ilçe belediyesinin yıktığı tek bir bina gösterin." ifadelerini kullandı. Amaçlarının kalıcı eserler bırakmak olduğunu vurgulayan Sandıkçı, "Bizim meselemiz iz bırakmak. Bugün 100. Yıl Bulvarı hala rahmetli Vehbi Gül ile anılıyorsa, biz de yarın bu dönüşümle anılmak istiyoruz. İlçesini seven, milletini seven, vicdanı olan herkes bu projeyi destekler. Siz destekleseniz de desteklemeseniz de bu projeyi hayata geçireceğiz. Kimse bunu siyasi bir malzeme haline dönüştürmesin." dedi.
YENİ BULVAR YOLU HİZMETE AÇILIYOR
Toplantıda Soğuksu’nun ortasından geçecek Canik 2. Yeni Bulvar Yolu çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Sandıkçı, bulvar güzergahındaki kamulaştırma sürecinin tamamlandığını, altyapı çalışmalarına başlandığını açıkladı. Altyapı sonrası asfaltlama çalışmalarının yapılacağını belirten İbrahim Sandıkçı, yolun kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.
ŞEHİR HASTANESİ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
Yeni bulvar yolunun şehir içi ulaşımda kritik bir rol üstleneceğini dile getiren Sandıkçı, "Samsun Şehir Hastanesi'ne gelen araçları sadece çevre yoluna indirmek istemiyoruz. Bulvar yollarına bağlayarak hem ulaşımı kolaylaştıracağız hem de şehir hastanesinin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle Canik’te artacak trafik yoğunluğunu bu yeni yollarla rahatlatacağız." diye konuştu.







