Beşiktaş GAİN Erkek Basketbol Takımı, gelecek sezon EuroLeague’de mücadele edecek. Yapılan açıklamaya göre siyah-beyazlı ekip, organizasyondan aldığı wild card (özel davet) ile turnuvada yer alacak. Beşiktaş GAİN ve Paris Basketbol, EuroLeague yönetimi tarafından 2026-27 sezonu için bir yıllık “wild card” ile 20 takım arasında yer aldı. Böylece Beşiktaş, Avrupa basketbolunun en üst düzey organizasyonunda yeniden sahne alacak.

Samsunlu güreşçilerden büyük başarı!
Samsunlu güreşçilerden büyük başarı!
İçeriği Görüntüle

EuroLeague yönetimi ayrıca Real Madrid’in 10 yıllık lisansının uzatılmasını onayladı. Süper Kupa organizasyonunun ise 18-19 Eylül tarihlerinde başlatılmasına karar verildi. Müsabaka formatı ve katılacak takımlara ilişkin detayların ilerleyen günlerde açıklanacağı bildirildi.

TÜRK TAKIM SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Beşiktaş’ın katılımıyla birlikte Türkiye’yi EuroLeague’de temsil edecek takım sayısı üçe yükseldi. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun ardından siyah-beyazlılar da organizasyonda yer alacak.

Türk basketbolu, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2018-19 sezonlarının ardından tarihte 8. kez Avrupa Ligi'nde ikiden fazla takımla temsil edilecek.

Kaynak: TRTHABER.COM