Samsun ve çevresindeki barajların aktif doluluk oranları belli oldu. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 29 Temmuz’da yapılan ölçümlere göre, Samsun’a içme suyu sağlayan Çakmak Barajı’ndaki su seviyesinin yüzde 85,5’e ulaşması kentte memnuniyetle karşılandı.
Açıklanan verilere göre baraj ve göletlerdeki doluluk oranları şu şekilde:
Çakmak Barajı: yüzde 85,5
Dereköy Barajı: yüzde 85
Derbent Barajı: yüzde 68,9
Duruçay Barajı: yüzde 67,6
Vezirköprü Barajı: yüzde 56,2
19 Mayıs Barajı: yüzde 56,2
Altınkaya Barajı: yüzde 48,6
Hasan Uğurlu Barajı: yüzde 41
Saatli Barajı: yüzde 38,2
Geçen yıl kuraklık nedeniyle ciddi oranda düşen su seviyelerinde bu yıl dikkat çekici bir artış yaşandı. Çakmak Barajı, 2024 yılının Ağustos başında yüzde 45 seviyesinde ölçülürken, bu yıl aynı dönem itibarıyla yüzde 85,5’e ulaştı.
Kuraklığın en çok etkilediği alanlardan biri olan Ladik Gölü’nde ise 2024 yılının Temmuz ayında yapılan ölçümlerde su seviyesi yüzde 18 olarak kaydedildi. Bu durum, göl ve barajlardaki doluluk oranlarının geçen yıla göre önemli ölçüde iyileştiğini ortaya koydu.





