Teknoloji sektörünün atılım halindeki firmalarından biri konumunda bulunan Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş, güncel olarak Samsun merkezli olarak faaliyet göstermekte. 2010 yılında Selekt Bilgisayar İletişim Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. unvanı ile İstanbul’da kurulan şirketin bugüne dek yaşadığı serüven, ortaklık yapısı, faaliyet alanları ve dahası haberimizde…
İstanbul’da Doğdu, Samsunlu Oldu! Reeder Hangi Ülkenin, Yerli mi?
Bundan 15 yıl önce İstanbul merkezli olarak ve Selekt Bilgisayar İletişim Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. unvanıyla kurulan Reeder Teknoloji, tamamen yerli sermayedir. Günümüzde, Karadeniz’in lider kenti Samsun merkezli olarak faaliyet göstermekte olan Reeder Teknoloji Türk markasıdır.
En güncel haberler için buraya göz atabilirsiniz.
Reeder Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl, Sahibi Kim?
2018 yılında şirket merkezini Samsun’a taşıyan Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin güncel ortaklık yapısı 2025 yılı ortası itibariyle aşağıdaki gibidir:
- Uygar Saral - %27,35
- Müşerref Sezen Saral - %16,75
- Fatma Sibel Çöl - %9,27
- Aziz Köseoğlu - %4,58
- Halka Açık - %38,03
- Diğer - %4,02
Uygar Saral Kimdir?
Günümüzde şirketin en büyük otağı konumunda bulunan Uygar Saral, aynı zamanda Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmaktadır. 1977 doğumlu Saral, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Hollanda’da Arnhem Business School’da da eğitim gören Saral’ın İsveç Linköping Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptığı biliniyor.
İş hayatına da yine Avrupa’da, Amsterdam’da teknoloji devi Philips genel merkezinde başlayan Saral, üniversitedeki rotasını takip ederek İsveç’in Norköping kentindeki Saab Military Systems’da kariyerini sürdürdü. 2004’te Türkiye’ye dönen Saral, ülkesinde katma değer üretmek adına işe koyuldu.
Reeder Ne Zaman Kuruldu? Reeder Ne İş Yapar?
O dönemin “e-kitap okuyucu markası Reeder’ı” ülkemize getiren Uygar Saral 2010 yılında Selekt Bilgisayar İletişim Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’yi kurdu. Kısa süre içerisinde ürün gamını genişleten ve geliştiren şirket, teknolojinin her alanında yer alma gayretine girişti.
Intel ile işbirliği geliştiren, Çinli şirket Fu Xiangnan ile ortaklık kuran Reeder Teknoloji 2018 yılında merkezi Samsun’a taşımış ve 2022 yılında da günümüz unvanı olan Reeder Teknoloji’yi almıştır. Reeder’ın üretim yaptığı faaliyet alanları şu şekilde sıralanabilir:
- Akıllı telefon
- Tablet bilgisayar
- Giyilebilir teknoloji ürünleri
- Video ve televizyon
- Dizüstü PC / masaüstü bilgisayar
Elektrikli araba üretimine de başlayan Reeder Teknoloji ayrıca; haberleşme, iletişim, ses, görüntü ve bilgi kayıt ürünlerinin üretimini, alım ve satımını yapmaktadır.
Türkiye Çapında Bayilik Ağı Var!
Geçtiğimiz yıl elektrikli yerli araba yapmak için yola çıkan Reeder Teknoloji, onlarca ilde bulunan bayileri ile de dikkat çekiyor. Genellikle büyük AVM’lerde bulunan Reeder Teknoloji bayileri ReeDükkan olarak da adlandırılıyor.
Reeder Halka Arz Süreci ve REEDR Hisse Son Durumu
2023 yılı son çeyreğinde halka arzı gerçekleştirilen Reeder Teknoloji’nin payları lot başına 9,3 liradan halka arz edilmiştir. 215 milyon lotun satışı yapılmış ve şirket halka arzdan yaklaşık 2 milyar lira gelir elde etmiştir.
Halka arz sonrasında Borsa İstanbul’da yaptığı ralli ile 80 lira sınırına kadar tırmanan REEDR hisse en yüksek 79,5 lirayı gördükten sonra düşüşe geçmiştir. REEDR hisse Haziran 2025 itibariyle 11,48 TL düzeyinde bulunmaktadır.