Ahlaksız Bir İftira Kampanyası Yürütülüyor”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü kapsamında KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaretten dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, LGS'deki başarıların siyasi tartışmalara alet edilmesini kınadı. Erdoğan, “Günlerdir yürütülen ahlaksız bir iftira kampanyası var. Bunun tek açıklaması imam hatip düşmanlığıdır” ifadelerini kullandı.

“Akademik Başarılar Rahatsız Ediyor”

Cumhurbaşkanı, imam hatip liselerinin fen ve sosyal bilimler alanındaki başarılarının bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere birçok imam hatip okulunda başarı grafiği yükseliyor. Bu çocukların emeklerine iftira atmak, onları hedef göstermek büyük bir terbiyesizliktir.”

“12-13 Yaşındaki Çocuklara Yapılan Haksızlıktır”

Erdoğan, LGS’ye giren öğrencilerin yaşlarına dikkat çekerek eleştirilerin vicdansızca olduğunu vurguladı:

“Daha 12-13 yaşındaki masum çocukların emeğine çamur atılıyor. Bu anlayış, siyaset değil; düpedüz linçtir. Eğer zerre kadar vicdanları varsa, bu çocuklardan ve ailelerinden özür dilemeleri gerekir.”

“Sınav Güvenliği Hassasiyetle Sağlanıyor”

Sınav güvenliği konusunda Türkiye’nin dünya standartlarında önlemler aldığını vurgulayan Erdoğan, şu mesajı verdi:

“Bu ülkede sınav güvenliği konusunda cümle alem bilir ki en ileri sistemler uygulanmaktadır. İddiaların tamamı bühtan ve yalandır. Çocuklarımız zihinlerinin ve bileklerinin hakkıyla bu başarıyı elde etmiştir.”

Kaynak: ŞİLA KURUMAHMUTOĞLU