5 Aylık Enflasyon Verileri Netleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 5 aylık enflasyon verisi yüzde 16.60 olarak kayıtlara geçti. Bu veri doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 16.60, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 12.40 oranındaki enflasyon farkı kesinleşti.

Özgür Erdursun, YouTube kanalı üzerinden yaptığı yayında mevcut ekonomik tabloyu şu sözlerle değerlendirdi:

"yapılacak olan zammın emeklilerin alım gücünü korumayacağını ifade etti.Mayıs ayında yüzde 1.7'lik bir enflasyon açıklandı. Haziran ayında daha da düşük, yüzde 1.3 ile yüzde 1.5 arasında bir enflasyon çıkmasını bekliyoruz. Bu ihtimaller ışığında 6 aylık enflasyonun yüzde 18.1 ile yüzde 18.3 arasında, yani yüzde 18 küsur olarak gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Memur ve memur emeklerine de yüzde 13.85 gibi. Yani yüzde 14 diyebiliriz"

Özgür Erdursun, kök maaş ve en düşük emekli aylığı uygulamasına dair kritik bir sınır paylaştı. Mevcut sistemde yasal bir düzenleme yapılmadığı takdirde en düşük emekli aylığının sabit kalma riskini vurguladı.

Erdursun, en düşük emekli maaşına dair şu ifadeleri kullandı:

"Mevcut durumda 20.000 TL olan en düşük emekli aylığının yaklaşık 23.620 TL seviyelerine çıkması bekleniyor. En düşük aylıklar, açıklanan enflasyon oranında otomatik olarak artmıyor. Eğer en düşük tamamlanan aylığa yasal bir düzenleme ile artış yapılmazsa, bu maaşlar 20.000 lirada kalmaya devam eder"

Yorumlar