Yıl başında "Altın mı, gümüş mü?" sorusuna net bir şekilde "Gümüş" yanıtını verdiğini hatırlatan uzman, hedeflerini koruduğunu belirtti. Mevcut durumda gramı 51 TL olan gümüş için yıl sonu hedefini 55 TL olarak açıklayan uzman, ons gümüş için de beklentisinin 45 dolar olduğunu yineledi. Uzman, "Şu anda ons 40 dolar seviyesinde, yukarıda 5 dolarlık bir alanı daha var. Gram tarafında da 55 lira hedefiyle 4 liralık bir potansiyel mevcut" dedi.

 

Uzman, gümüşün sadece profesyonel yatırımcılar tarafından değil, artık tüm vatandaşlar tarafından keşfedilmesi gerektiğini belirtti. "Altın fiyatları çok yüksek, eskisi kadar biriktiremiyoruz diyen yatırımcıya gümüşün gram fiyatı 51 lira. Bunu değerlendirmek lazım" diyen uzman, gümüşe yatırım yapmanın yollarını da anlattı:

Fiziki Alım: Tıpkı gram altın gibi, Kapalıçarşı'dan işçiliksiz gram veya granül (boncuk) gümüş alınabiliyor.

Bankacılık Sistemi: Bankalardaki altın hesapları gibi, kolayca gümüş hesabı açılarak yatırım yapılabiliyor.

 

Gümüş yatırımının sabır gerektirdiğinin altını çizen uzman, yatırımcıları kısa vadeli beklentilere karşı uyardı ve gümüşün yatırım karakterini unutulmaz bir sözle özetledi:

"Gümüş kısa vadeli alınan, satılan veya al-sat'ta para kazandıran bir emtia değildir. Gümüş 11 ay bekletir, 1 ay zengin eder. Gümüşün özelliği budur. O yüzden uzun vadeli yatırımcıysanız gümüş tarafına bence ilgi duymak lazım."

 

Uzmanın iddialarını rakamlar da destekliyor. Yıl başından bugüne kadarki performansı paylaşan uzman, gümüşün altını geride bıraktığını net bir şekilde ortaya koydu:

Ons Altının Yıllık Getirisi: %29

Ons Gümüşün Yıllık Getirisi: %35

"Gümüş birinciliği göğüsledi ve muhtemelen de yılı birincilikte bitirecek" diyen uzman, vatandaşların gümüşü bir takı eşyası olarak görme yanılgısından kurtulması gerektiğini, onun dünya genelinde talep gören değerli bir yatırım aracı olduğunu bir kez daha vurguladı