
Subasar ormanları ve leylek yuvaları dikkat çekti
Ziyarette Galeriç Subasar Ormanı’nı da gezen Genel Müdür Çokçetin, Türkiye’nin nadir sulak ormanlarından biri olan bu alandaki doğal yaşam hakkında bilgi aldı. Ayrıca, içerisinde 90 leylek yuvası bulunan “Leylek Ormanı” da ziyaret programında yer aldı.

Zararlı türlere karşı biyolojik mücadele
Zararlı türlerden kahverengi kokarcayla mücadele kapsamında, Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen sülünlerin doğaya salımı yapıldı. Çokçetin, bu biyolojik mücadele çalışmalarına da yerinde katıldı.

365 kuş türüyle biyolojik bir hazine
Ramsar Sözleşmesi kapsamında uluslararası öneme sahip olan Kızılırmak Deltası, 14 farklı habitat tipiyle 365 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bu türlerin 166’sının deltada ürediği tespit edilirken, bölge her yıl ortalama 150 bin su kuşuna ev sahipliği yapıyor.

Karadeniz’in en önemli kuş göç yollarından biri üzerinde yer alan delta, küresel ölçekte de dikkat çekiyor.

Kızılırmak Deltası'nda doğaya yakın temas
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Samsun’daki korunan alanlarda incelemelerde bulundu. Ziyaretin ikinci gününde Kızılırmak Deltası’na geçen Çokçetin, burada yürütülen biyoçeşitlilik izleme, kuş halkalama ve tür koruma çalışmalarına katıldı.

“Doğaseverleri deltaya bekliyoruz”
Ziyaretin ardından açıklama yapan Kadir Çokçetin, “Kızılırmak Deltası doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, fotoğrafçılık ve bisiklet turu gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Tüm doğaseverleri bu nadir ekosistemi yerinde görmeye ve birlikte korumaya davet ediyoruz” dedi.

