Samsun'un Tekkeköy ilçesinde Tekkeköy Güzelyurt Özel Eğitim Meslek Okulu, 2025/2026 eğitim öğretim yılına açılış töreniyle başladı. Okulda hem açılış töreni hem de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı gerçekleştirildi. Tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Özel gereksinimli öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte sergilediği vals gösterisi izleyicileri hayran bırakırken, okulun yapımında emeği geçenlere plaket verildi.

Samsun'da yangın paniği!
Samsun'da yangın paniği!
İçeriği Görüntüle

Mutlu bir hayat sürmelerini sağlamak en önemli vazifelerimizden

Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, engelliliğin sadece belirli bireyleri değil, toplumun tamamını ilgilendirdiğinin altını çizerek, "Engellilerimizin sosyal hayata entegre edilerek istedikleri gibi bir hayat sürmelerini sağlamak, onların mutlu bir hayat sürmelerini sağlamak en önemli vazifelerimizden biridir. Engellilik sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus olmaktan ziyade, toplumsal boyutlarıyla ortak çaba gerektiren bir konudur." ifadelerini kullandı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ise özel eğitimde erişim ve kaliteyi güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ağar, "Vezirköprü, Tekkeköy ve Kavak ilçelerimizde özel eğitim okullarımızı açarak bu yıl eğitim öğretime başlattık. Özel eğitime ihtiyaç duyan tüm öğrencilerimizin kendilerine en yakın yerde bu hizmete ulaşmasını, yaşamlarında ihtiyaç duyacakları tüm kazanım ve becerileri edinmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Bülent Bekirhan da açılış gününün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne denk gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Öğrenci profili, atölye yapısı ve mesleki eğitim alanları hakkında bilgi verdi. Tören, kurdele kesimi, sınıfların protokol tarafından gezilmesi ve pasta kesimiyle son buldu.

Kaynak: AA