Samsun, İstanbul, Ankara gibi iller dışında Ege ve Marmara’da yaşayan vatandaşlar dikkat! İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere dayanarak Manisa, Aydın, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir ve Çanakkale için sarı kodlu sağanak uyarısı yaptı. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
Kuvvetli yağışlar etkili olmaya devam edecek
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kıyı Ege’de gece saatlerine kadar sürecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların özellikle Manisa ve Aydın’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Marmara Bölgesi’nde ise Edirne ve Kırklareli’nin güneyi, Tekirdağ’ın batısı ile Balıkesir’in batı kıyıları ve İzmir, Çanakkale çevrelerinde de kuvvetli yağışların etkili olacağı kaydedildi.
Ani sel ve su baskınları yaşanabilir
Yetkililer, ani sel, su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını isterken, yerel yönetimlerin ve yetkili mercilerin uyarılarına uyulmasını özellikle vurguladı. Meteoroloji uzmanları, ani ve yoğun sağanak yağışların bazı bölgelerde ulaşımı olumsuz etkileyebileceğini belirterek, vatandaşları araç ve yaya güvenliği konusunda dikkatli olmaya davet ediyor.






