Sarıgüller soruşturmasında 15 kişiye tutuklama talebi
Sarıgüller soruşturmasında 15 kişiye tutuklama talebi
İçeriği Görüntüle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kara para aklama soruşturmasında 17 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılığın 15 şüpheli için tutuklama, 2 şüpheli için adli kontrol talep ettiği soruşturmada, Ömer Sarıgül’ün de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

KARA PARA AKLAMA SORUŞTURMASINDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Kara para aklama iddiasıyla yürütülen soruşturmada, emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan 17 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 15 şüpheli tutuklama, 2 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne gönderildi. Hâkimlik, Ömer Sarıgül, Özgür Bölükbaşı, Sadullah Ergün, Selim Daşdemir, Volkan Aslanbaş, Zekai Erdem ve Zekeriya Yasemin’in tutuklanmasına karar verdi. Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu diğer 10 şüphelinin hâkimlikteki ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

TUTUKLAMA TALEBİYLE HÂKİMLİĞE SEVK EDİLEN 15 ŞÜPHELİ

Savcılık, Ömer Sarıgül, Murat Ağırel, Özgür Bölükbaşı, Sadullah Ergün, Selim Daşdemir, Volkan Aslanbaş, Zekai Erdem, Zekeriya Yasemin, Aylin Kotil, Bayram Özata, Caner Baş, Cavidan Tanrah Artuner, Cihan Durak, Cihat Salman ve Mehmet Ali Aslan hakkında tutuklama talebinde bulundu. Cemil Vasken Barın ile Uğur Kurtulan ise adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

SORUŞTURMADA YÜKSEK MİKTARLI PARA İŞLEMLERİ İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Almanya vatandaşı K.P. ve M.B., yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarlı paranın aklanmasına yönelik işlemler gerçekleştirildiğini öne sürdü. Soruşturma dosyasında 80 milyon avro tutarında sözleşme düzenlendiği, 100 milyon avro tutarında havale işlemi yapıldığı, 1 milyar avro değerindeki bir fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği ve 1,5 milyon avro tutarında tekne satışı gerçekleştirildiği yönündeki iddialar yer aldı. Müştekilerin konuya ilişkin bilgi ve belgeleri gazeteci Murat Ağırel’e ilettiği, bu bilgi ve belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından tehdit edildiklerini ileri sürdükleri belirtildi. Müştekilerin sunduğu ses ve görüntü kayıtları ile soruşturma kapsamında elde edilen delillerin birlikte değerlendirildiği aktarıldı.

GÖZALTI KARARI VERİLEN İSİMLER VE OPERASYONLAR

Soruşturma kapsamında Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve Murat Ağırel hakkında gözaltı kararı verildi. İlk aşamada Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve Murat Ağırel gözaltına alındı. Daha sonra yapılan operasyonlarda Caner Baş, Cihan Durak, Zekai Erdem, Cihat Salman, Selim Daşdemir, Özgür Bölükbaşı, Bayram Özata, Cemil Vasken Barın, Zekeriya Yasemin, Mehmet Ali Aslan, Sadullah Ergün ve Uğur Kurtulan da gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

EMİR SARIGÜL TESLİM OLDU

Hakkında gözaltı kararı bulunan Emir Sarıgül, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması” soruşturması kapsamında dün akşam saatlerinde avukatıyla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim oldu. Sarıgül’ün emniyetteki ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

MUSTAFA SARIGÜL HAKKINDAKİ İDDİALAR AYRI DEĞERLENDİRİLECEK

Haberde, TBMM 28’inci Dönem Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği bilgisi de yer aldı.

Kaynak: HABERLER