Toplum sağlığı alanında yıllardır hizmet veren Dr. Emin Dinççağ, edebiyat yolculuğuna 26’ncı şiir kitabıyla devam ediyor. “Gülmezsen Gül Demem” adlı kitabında sevgi, şiddet ve toplumsal huzur gibi kavramları duygu yüklü mısralarla işliyor.

“Şiirle topluma dokunmak istiyorum”

Kitabın iddialı olmadığını belirten Dinççağ, yazma amacını şu sözlerle dile getirdi:

“Ben şair değilim. Şiir yazmak bir onur. Ama benim derdim, şiiri bir araç olarak kullanıp topluma iyi, doğru, insani mesajlar vermek.Şiirlerimde sevgi, şiddet gibi konulara dikkat çekiyorum. Hekimlikte nasıl ki yaraları sarıyorsak, şiirde de toplumsal yaralara değmeye çalışıyorum.”

“Toplumun en büyük sorunu sevgisizlik”

Kitabında sevgisizliğin toplumsal huzuru tehdit eden en büyük sorunlardan biri olduğunu vurgulayan Dr. Dinççağ, sevgiye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“Sevgiyi laf olarak görüyoruz, içselleştiremiyoruz. Oysa sevgi; emek, anlayış, destek, korunma ve ruh sağlığıdır. Sevgisizliğin olduğu yerde şiddet, kavga, savaş ve ölüm vardır.Sevgiyi yaşayan toplumlar ekonomik olarak da kalkınır. Ruhsal ve fiziksel sağlık sevgiyle gelişir. Uyuşturucu, şiddet ve umutsuzluk; sevgiden uzak ortamlarda ortaya çıkar.”

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

Kaynak: İHA