Samsun şehir hastanesi kavşağı’nda trafik güvenliği artırılıyor
Samsun şehir hastanesi kavşağı’nda trafik güvenliği artırılıyor
İçeriği Görüntüle

Tutuklu gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada, kendisine tahliye ve beraat sağlayabileceklerini öne sürerek yüksek miktarda para talep ettikleri iddia edilen biri avukat 4 şüpheli gözaltına alındı.

TAHLİYE VE BERAAT VAADİYLE PARA İDDİASI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Mehmet Akif Ersoy’a tahliye ve beraat kararı aldırabileceklerini söyleyen kişilerin yüksek miktarda para talep ettiği belirlendi.

Ersoy’un durumu avukatı aracılığıyla savcılığa bildirmesinin ardından şüpheliler hakkında teknik takip başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin gerçekleştirdiği görüşmeler kayıt altına alındı.

Mehmet Akif Ersoy’un davasında para iddiası: 4 gözaltı-1

4 ŞÜPHELİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Soruşturma kapsamında Avukat Erel Muallaoğlu, Yavuz Küçükyeşil, Erkan Uzun ve Hacı Eşiyok suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Ersoy’un tahliye edilmesi ve yargılandığı dosyadan beraat etmesi karşılığında yüksek miktarda para talep ettikleri iddia edildi.

MEHMET AKİF ERSOY NEDEN TUTUKLU?

Mehmet Akif Ersoy, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunuyor. Ersoy’un tutukluluk süreci devam ederken, bu kez kendisine tahliye ve beraat vaadiyle para talep edildiği iddiası üzerine ayrı bir soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Soruşturmanın, şüphelilerin bağlantılarının ve para talebinin arka planının ortaya çıkarılması amacıyla devam ettiği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ