Gazete Arena, Samsun genelinde gerçekleştirdiği sokak röportajları kapsamında vatandaşlara "Milli Piyango size çıksa ne yaparsınız?" sorusunu yöneltti. Alınan yanıtlarda sokak hayvanlarına yardım etmekten yurt dışı tatiline, ev ve araç alımından yatırıma kadar pek çok farklı hayal dile getirildi.

SAMSUNLULAR HAYALLERİNİ ANLATTI

Samsun sokaklarında mikrofon uzatılan vatandaşlar, Milli Piyango ikramiyesinin kendilerine çıkması durumunda yapacakları ilk hamleleri şu sözlerle aktardı:

  • Aşkın Arslan: "Ne yapardım... Köye ev yapardım. Yani o şey var ya..."
  • Ecrin Sağlam: "Motor alırdım."
  • Esma Kesgür: "Vallahi şu anda kedi, köpek evin önünde doyurdum geldim. Bir de çocukları var. Hayatımın anlamı bunlar."
  • Melike Balkış: "İlk olarak yurt dışı tatili yapardım."

HAYVANLARA YARDIM ELİ

Röportajın devamında gençlerin ve diğer vatandaşların ikramiyeyi kullanma yöntemleri şu şekilde çeşitlendi:

  • Ecem Naz Kocaman: "İlk olarak yarısını abime verirdim. Geri kalanlarla sokak hayvanlarına şey yapardım. Geri kalanlarla abur cubur falan alırdım."
  • Ecem Süzeren: "Krampon ve eldiven alırdım kendime. Futbol oynuyorum ve o yüzden kendimi geliştirmek için ya da özel ders falan alırdım."
  • Melis Arslan: "Birazını para ihtiyacı olan çocuklara verirdim, birazına hayvanlara mama falan alırdım. Birazını da kendime harcardım, aileme harcardım. Yatırım falan da yapardım."

Büyük ikramiye ile finansal değerlendirme ve farklı harcama planı yapacağını belirten isimler ise görüşlerini şu cümlelerle tamamladı:

  • Gökdeniz Koç: "Faize koyardım, geri kalanı da yerdim. Daha fazla katlanır, daha fazla yerdim."

  • Kaan Ayaz: "Yarısıyla kumar oynardım, kalan yarısıyla da 3+1 bir ev alırdım. Onu kiraya verirdim, öyle."

    Zakkum Samsun'a geliyor
    Zakkum Samsun'a geliyor
    İçeriği Görüntüle

Kaynak: BERNA ALTINOVA