Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik 2026 yılı ikinci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sürecine ilişkin tarihleri açıkladı.

BAKAN TEKİN’DEN ÖĞRETMENLERE YER DEĞİŞTİRME MÜJDESİ

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana eğitim politikalarını öğretmenlerin talepleri ve sahadaki ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirdiklerini belirtti. İstişare kültürünü maarif anlayışının merkezine almayı temel ilke olarak benimsediklerini ifade eden Tekin, öğretmenlerin görevlerini huzur ve kolaylık içerisinde sürdürebilmeleri için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Öğretmenlere Ikinci Iller Arası Yer Değiştirme Hakkı! Başvuru Ve Atama Tarihleri Ne Zaman (1)

BAŞVURU VE ATAMA TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlere yönelik 2026 yılı ikinci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu için hazırlık çalışmalarının başlatıldığını belirten Tekin, tercih ve atama tarihlerini de açıkladı. Öğretmenlerin yer değiştirme tercihleri 23-24 Eylül 2026 tarihlerinde alınacak.

Sosyal medya paylaşımlarına sermaye piyasası soruşturması
Sosyal medya paylaşımlarına sermaye piyasası soruşturması
İçeriği Görüntüle

Atama işlemleri ise 25 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Bakan Tekin, “Bu anlayışımız doğrultusunda öğretmenlerimizin çalışmalarını huzur ve kolaylık içinde icra edebilmeleri için Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerimize yönelik 2026 yılı ikinci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusuna ilişkin hazırlık çalışmalarına başladık. Bu kapsamda öğretmenlerimizin yer değiştirme tercihleri 23-24 Eylül 2026 tarihlerinde alınacak, atama işlemleri ise 25 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecektir. Almış olduğumuz bu kararın maarif ailemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ