Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı ulaştırma projeleri için Amasya, Çorum ve Samsun il sınırları ile Kahramanmaraş'ta bulunan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararı alındı.
ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI
17 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de yer alan 11167 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Yapım İşi 1. Etap Çorum-Havza Projesi kapsamında Amasya, Çorum ve Samsun illeri sınırlarında yer alan taşınmazlar ile üzerindeki muhdesatın Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.
Ayrıca, Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu Projesi kapsamında hattın üzerinde yer alan taşınmaz ve müştemilatın, yol yapım çalışmalarının tamamlanması amacıyla Karayoları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı alındı.
ULAŞIMDA YENİ DÖNEM
Hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte, Samsun’un İç Anadolu ile demiryolu bağlantısının daha güçlü ve hızlı hale getirilmesi hedefleniyor. Proje ile yolcu ve yük taşımacılığında kapasitenin artırılması, ulaşım sürelerinin kısaltılması ve lojistik imkânların geliştirilmesi öngörülüyor. Ayrıca hattın, bölgesel ekonomik hareketliliğe katkı sunarak kalkınma sürecini desteklemesi bekleniyor.



