Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından tüm Türkiye’de düzenlenen Yaz Etkinlikleri Programı (YAZ-ET), Samsun Şubesi’nin ev sahipliğinde coşkulu bir atmosferde devam ediyor. 23 Haziran 2025 tarihinde başlayan Yaz-ET programı, 11 ilçede 15 farklı noktada Samsun halkına hizmet veriyor.

AGD Samsun Şubesi Ortaokullar Komisyonu Başkanı ve YAZ-ET Koordinatörü İdris Yüce, yaz tatilinin çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu fırsatı, 'Önce ahlak ve maneviyat' ilkesiyle taçlandırmak amacıyla yola çıktık. Zengin içerikler ve sosyal-kültürel etkinliklerle öğrencilerimizin gönlünü fethettik" dedi.

Çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor

Program kapsamında halı saha turnuvaları, türbe ziyaretleri, Canik Orman Okulu’nda yürüyüş turları, Samsun-1 gemisiyle gezi, Kızılırmak Kuş Cenneti gezisi, geleneksel oyunlar ve aquapark etkinlikleri düzenleniyor. Yüce, "Farklı etkinliklerle çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlıyoruz. Yaz-ET programımız adeta bir cazibe merkezi haline geldi" ifadelerini kullandı.

Hedef: Fetih ruhu taşıyan bir gençlik

Yaz-ET Eğitim Programı’nın gayesinin, fetih ruhunu taşıyan bir gençlik yetiştirmek olduğunu vurgulayan Yüce, "Kim var diye seslenildiğinde, tereddüt etmeden 'Ben varım' diyebilen, vatan için canını feda edebilecek bir nesil hedefliyoruz. Projemiz insan, muhatabımız gençlik; sevdamız Türkiye" diye konuştu.

AGD Samsun Şubesi, 700 gencin katılımıyla devam eden Yaz-ET programına gösterilen yoğun ilgiden dolayı Samsun halkına teşekkür etti. Yaz Etkinlikleri Kur’an Kursu’nun ardından öğrenciler, yıl içinde Kaşif Grupları ile AGD-MGV merkezlerinde eğitimlerine devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi