Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinin en yoğun ulaşım akslarından biri olan İsmet İnönü Bulvarı'nda kapsamlı bir düzenleme çalışmasına hazırlanıyor. Tramvay hattının da bulunduğu güzergahta hayata geçirilecek proje ile mevcut durumda 2 şerit olarak kullanılan bölünmüş yolun kapasitesi artırılarak 3 şeride çıkarılması hedefleniyor.

BİSİKLET YOLU YAPILACAK
Çalışmaya ilişkin Gazete Arena'ya özel açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Mermutlu, proje kapsamında yalnızca araç trafiğinin değil, bisiklet ulaşımının da güçlendirileceğini söyledi. Mermutlu, yaklaşık 10 kilometrelik bulvar üzerinde Bafra istikametine doğru 2 şeritli, Çarşamba istikametine doğru ise tek şeritli bisiklet yolu yapılacağını belirtti.
ARAÇ TRAFİĞİ ETKİLENMEYECEK
Denizevleri Mahallesi'nden başlayarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kadar uzanacak proje ile bölgedeki ulaşım altyapısının daha modern ve işlevsel hale getirilmesi amaçlanıyor. Çalışmaların etaplar halinde ihale edilerek yürütüleceğini ifade eden Mermutlu, trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için sürecin titizlikle planlandığını kaydetti. Bir yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen proje sayesinde hem araç trafiğinde yaşanan yoğunluğun azaltılması hem de bisiklet kullanıcıları için daha güvenli ve kesintisiz bir ulaşım koridoru oluşturulması planlanıyor.




