11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine girilirken, Samsun'da bayram hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. İhtiyaçlarını son günlere bırakan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren şehir merkezindeki çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinde yoğunluk oluşturmaya başladı. İkramlık şekerlemeden giyime, kişisel bakımdan bayramlık ikramlara kadar pek çok kalemde alışveriş yapan Samsunlular, bayram heyecanını sokaklara taşıdı. Esnaf, özellikle bayram ikramiyelerinin ve maaşların erken yatırılmasının piyasaya can suyu olduğunu ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Samsun'a flaş atama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Samsun'a flaş atama
İçeriği Görüntüle

Bayram İkramiyeleri ve Maaşlar Piyasayı Hareketlendirdi

Samsun esnafı, son birkaç gündür işlerin belirgin şekilde açıldığını dile getiriyor. Emekli bayram ikramiyelerinin ve çalışan maaşlarının bayram öncesi hesaplara yatırılması, vatandaşın alım gücünü destekleyerek yerel ekonomiye büyük katkı sağladı. Esnaf, asıl büyük yoğunluğun Arefe günü öğleden sonra ve iftar vaktinin ardından yaşanmasını beklediklerini belirterek, stoklarını ve hazırlıklarını bu doğrultuda tamamladıklarını vurguluyor.

Vatandaşlar Kalabalığa Kalmamak İçin Erken Saatleri Tercih Ediyor

Çarşıda alışveriş yapan vatandaşlar, Arefe günü yaşanacak aşırı yoğunluktan kaçınmak amacıyla sabahın erken saatlerinde sokağa çıktıklarını belirtiyor. İftar saati yaklaşmadan tüm eksiklerini tamamlamak isteyen Samsunlular, özellikle Mecidiye Çarşısı, Yabancılar Pazarı ve Saathane Meydanı gibi noktalarda yoğun bir hareketlilik sergiliyor. Bayramlık kıyafetlerin yanı sıra misafirlere ikram edilecek şeker, lokum ve kuruyemiş tezgahları en çok ilgi gören alanların başında geliyor.

Çarşı ve Pazarda Bayram Mesaisi Devam Ediyor

Samsun genelinde bayram bereketi yaşanırken, belediye ekipleri de pazar yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmesi için zabıta ekipleri devriyelerini artırırken, esnafın geç saatlere kadar hizmet vermesi bekleniyor. Bayram alışverişinin getirdiği bu canlılığın, bayramın ilk gününe kadar artarak devam edeceği öngörülüyor.

Kaynak: İHA