Samsun’un İlkadım ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Turnuva finaline; İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan ile çok sayıda okul yöneticisi, öğretmen, veli ve öğrenci katıldı. Dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

9 Binden Fazla Öğrenci Satrançla Tanıştı

2023-2024 eğitim öğretim yılı aralık ayında başlayan proje kapsamında, İlkadım ilçesindeki 43 resmi ve özel ilkokulda, 1. ve 2. sınıf düzeyinde eğitim gören 9 bin 673 öğrenciye temel satranç eğitimi verildi.
Proje, haftada 1 saatlik “serbest etkinlik” ders saatlerinde uygulanarak öğrencilerin zihinsel gelişimine, özgüvenlerine ve doğru karar verme becerilerine katkı sağlamayı hedefliyor.

129 Lisanslı Sporcu Finalde Yarıştı

14-25 Nisan tarihleri arasında okul içi turnuvalarda dereceye giren 129 öğrenciye lisans çıkarılarak resmi sporcu kimliği kazandırıldı. İlçe finalinde ise bu öğrenciler, centilmence mücadele etti. Final, sporcular kadar aileler için de heyecan dolu anlara sahne oldu.

Turnuva Sonuçları Açıklandı

Genel Kategori İlk 3:
 1. Sarp Dalyanda
 2. Mehmet Eren Öztürk
3. Muhammed Fuat Atakol

En İyi 3 Kadın Sporcu:
 1. Sevde Nil Erdem
 2. Çağla Kur Alan
 3. Meryem Arza Pilan

Okul Kategorisi Sıralaması:
 1. Karadeniz İlkokulu: Yusuf Topçu, Celal Emre Aygün, Meryem Arza Pilan
 2. Mustafa Kemal İlkokulu: Akif Taha Bayrak, Sevde Nil Erdem, Çınar Kemelek
 3. Özel Okul: Göktürk Kulkara, Kerem Yiğit Bucan, Atahan Kaş

Proje Devam Edecek

Yetkililer, “Doğru Hamle İlkadım” Projesi’nin gelecek yıllarda da devam edeceğini ve ilçedeki tüm okullara yaygınlaştırılması yönünde çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

Kaynak: Haber Merkezi