usd
39,3964
eur
45,7320
gbp
53,6145
gram-altin
4.325,23
ceyrek-altin
7.071,75
cumhuriyet-altini
29.314,00
btc-USD
106.655,42
btc-turk-lirasi
4.202.341
ethereum-USD
2.613,61
Samsun Haber Samsun Haber Liseli öğrencilerden şiiri müzikle buluşturan podcast

Liseli öğrencilerden şiiri müzikle buluşturan podcast

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk edebiyatı şiirlerini müzikle yorumladıkları “Dizeden Notaya” adlı podcast serisiyle hem şiire ilgiyi artırıyor hem de dijital platformlarda özgün içerikler üretiyor.

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk edebiyatı şiirlerini bestelenmiş halleriyle seslendirerek dijital bir podcast serisi hazırladı. “Dizeden Notaya” ismini taşıyan bu projeyle öğrenciler, hem şiir okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hem de edebiyatı müzikle bütünleştirerek daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Türk Edebiyatının Şiirleri Müziğe Dönüştü

Emine Akçay, Abay Yağız Karaman, Barkay Sinecek ve Burak Torun adlı öğrenciler, danışman öğretmenleri Sevgi Uyanık ve Mehtap Yalın Güneş rehberliğinde projeye hayat verdi. Çalışmada Yahya Kemal, Ahmet Arif gibi şairlerin şiirleri seçilerek bestelenmiş şekilleriyle seslendirildi ve her biri bir podcast bölümü olarak sunuldu.

“Türkiye’de İlk Olabilir”

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehtap Yalın Güneş, projenin benzerlerinden ayrıldığını belirterek, “Öğrencilerimiz şiirleri yorumladı, ardından seslendirdi. Belki de Türkiye’de böyle bir podcast serisi ilk kez hazırlanıyor. Özellikle meslek lisesi öğrencilerinin bu tür entelektüel projelerde yer alması çok değerli,” dedi.

Şiirin Hikâyesi ve Bestelenme Süreci de Anlatılıyor

Proje ekibinden Berkay Sinecek, podcastlerde sadece şiirin değil şairin hayatının ve eserin bestelenme sürecinin de anlatıldığını vurgulayarak, “Örneğin ‘Sessiz Gemi’ şiiri Müslüm Gürses’ten biliniyor ama asıl metni çoğu kişi tanımıyor. Biz bu boşluğu doldurmak istedik,” diye konuştu.

QR Kodlarla Kolay Erişim

Öğrencilerden Emine Akçay ise erişimi kolaylaştırmak için her bölüme özel QR kodlar hazırlandığını belirtti. “Telefonlarını okuttuklarında bölümlere anında ulaşabiliyorlar. Böylece hem gençlere hem edebiyatseverlere ulaşmak istedik,” dedi.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *