Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun simge belgelerinden biri olarak kabul edilen Lozan Antlaşması’nın 102. yıl dönümünde, Samsun’da anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Atakum Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi iş birliğiyle gerçekleşecek “İlkadım’dan Lozan’a Ata’ya Saygı Koşusu”, 24 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 18.00’de Tütün İskelesi’nden başlayacak.

Tarihi rota: Tütün İskelesi'nden Lozan Parkı'na

Etkinliğin başlangıç noktası olarak, Kurtuluş Savaşı’nın fitilinin ateşlendiği yer olan Tütün İskelesi seçildi. Koşu, Cumhuriyet tarihinin diplomatik zaferlerinden biri olan Lozan Antlaşması'ndan adını alan Lozan Parkı'nda saat 20.30'da tamamlanacak.

Online kayıt zorunlu

Koşuya katılmak isteyen vatandaşların, ilkadimdanlozana.org.tr adresindeki online kayıt formunu doldurması gerekiyor. Sağlık beyan formunun da ıslak imzalı şekilde koşu öncesinde Tütün İskelesi'nde kurulacak kayıt masasına teslim edilmesi şart koşuluyor. Başvurular 20 Temmuz 2025 Pazar gününe kadar devam edecek.

İlk 100 katılımcıya tişört hediyesi

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından koşuya katılım sağlayan ilk 100 kişiye özel olarak tişört hediye edilecek. Etkinlikte güvenlik ve sağlık hizmetleri ADD tarafından sağlanacak. Ayrıca güzergâh boyunca önemli noktalarda medikal destek ekipleri hazır bulunacak.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

Kaynak: Atakum Belediyesi Bülten