Samsun ve çevre illerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlerle şehitler anıldı. Samsun, Sinop, Tokat, Çorum, Çankırı, Amasya ve Kastamonu’da gerçekleştirilen etkinliklerde protokol üyeleri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı; şehitlik ziyaretleri, çelenk sunumları, saygı duruşları ve dualarla milli birlik mesajları verildi.

Havza’da “Duygulu Şarkılar” gecesi
Havza’da “Duygulu Şarkılar” gecesi
İçeriği Görüntüle

A A 20260318 40859810 40859806 A M A S Y A D A C A N A K K A L E D E N I Z Z A F E R I N I N Y I L D O N U M U T O R E N L E R L E K U T L A N D I

Samsun’da şehitlik ziyareti ve anma programı

Samsun’da Kıranköy Kabristanlığı’nda başlayan programda şehit mezarlarına karanfil bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Davut Ala ve diğer yetkililer, daha sonra Asri Mezarlık’taki şehitliğe uğrayarak Şehitlik Şeref Defteri’ni imzaladı. Vali Tavlı, Çanakkale Zaferi’ni milletçe gururla idrak ettiklerini vurguladı.

A A 20260318 40859810 40859809 A M A S Y A D A C A N A K K A L E D E N I Z Z A F E R I N I N Y I L D O N U M U T O R E N L E R L E K U T L A N D I

Sinop, Tokat ve Çorum’da anma törenleri düzenlendi

Özarslan ve protokol üyeleri şehit kabirlerinde dua etti. Tokat’ta Garnizon Şehitliği’ndeki törende, Vali Abdullah Köklü ve milletvekilleri katılım sağladı, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Çorum Şehitliği’nde ise Vali Ali Çalgan şehitleri rahmet ve minnetle anarken, Devlet Tiyatro Salonu’nda öğrenciler tarafından düzenlenen diorama sergisi ve yarışma ödülleri törenin devamını oluşturdu.

A A 20260318 40859810 40859807 A M A S Y A D A C A N A K K A L E D E N I Z Z A F E R I N I N Y I L D O N U M U T O R E N L E R L E K U T L A N D I

Çankırı, Amasya ve Kastamonu’da anma etkinlikleri düzenlendi

Çankırı Şehitliği’nde Vali Hüseyin Çakırtaş ve protokol üyeleri şehitler için dua etti. Amasya’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda Macit Zeren Fen Lisesi öğrencileri türkü ve tiyatro gösterileri sundu. Kastamonu’da ise Vali Meftun Dallı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparken, öğrencilerin hazırladığı gösterilerle program sona erdi.

Törenler boyunca şehitler dualarla anıldı, şehit kabirlerine karanfil bırakıldı ve vatandaşlar milli birlik ve beraberlik mesajlarıyla etkinliklere katılım sağladı.

Kaynak: AA