Samsun'da Türkiye'nin en büyük denizcilik liseleri arasında yer alan Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi. Okuldan mezun olan 76 öğrenci, diplomalarını aldıktan sonra kep atarak mezuniyetlerini kutladı. Törenin ardından gelenekleri sürdüren mezunlar, okul bünyesindeki eğitim havuzuna atlayarak meslek hayatlarına ilk adımı attı. 76 mezun arasındaki tek kız öğrenci olan Ecem Naz Demirağ, yat kaptanı olarak denizlere açılmayı hedeflediğini belirtti.

GELENEK BOZULMADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende okul birincisi Enes Dursun, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Bayrak devir teslim töreninin tamamlanması ve diplomaların dağıtılmasının ardından öğrenciler kep fırlattı. Mezunlar, denizcilik geleneği kapsamında okulun eğitim havuzuna topluca atladı.

Öğrenci Ömer Eser Koca, "Çok güzel bir duygu. Her sene ayrı ayrı maceralarımız oldu. Dolu dolu geçti. İnşallah hayırlısıyla gemiye çıkacağız" dedi. Öğrenci Yusuf Demirbağ, "Arkadaşlarımızla son kez buluştuk ve bu havuza atlayarak mezuniyetimizi kutlamak istedik" diye konuştu. Öğrenci Tuğra Yılmaz ise "Bizim için çok yorucu, unutulmaz ve eğlenceli bir mezuniyet oldu. Denizcilikte bu bir gelenektir ve her sene mezuniyetlerde yapılır" ifadelerini kullandı.

Samsun'da hastane inşaatında korkutan kaza!
Samsun'da hastane inşaatında korkutan kaza!
İçeriği Görüntüle

TEK KIZ ÖĞRENCİ ECEZ NAZ DEMİRAĞ

Mezuniyet töreninde 76 erkek öğrenci arasında tek kız öğrenci olarak diplomasını alan Ecem Naz Demirağ, duygularını paylaştı.

Ecem Naz Demirağ, "Çok heyecanlıyım. Mezun oldum ve aynı zamanda doğum günüm. Benim için çok zor bir süreçti. Her işin bir zorluğu olduğu gibi bunun da bir zorluğu oldu. Denizi çok seviyorum. Gemileri küçüklükten beri çok seviyorum. Bu yüzden bu okula gelmeye karar verdim. Artık mezunum ve yat kaptanı olarak denizlere açılmayı düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

TEKEKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UZUNLAR'DAN AÇIKLAMA

Törende konuşma yapan Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, okulun bölge için önemine değindi.

Mustafa Uzunlar, "Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi, ilimizin ve bölgemizin en nadir okullarından birisidir. Dolayısıyla burada yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi hem kendi denizlerimizde hem de uluslararası denizlerdeki görevlerine çok iyi bir şekilde hazırladık. Artık 4. kaptan olarak başlıyorlar. 6 aylık stajlarının ardından büyük gemilerde görev alacaklar. Ben inanıyorum ki bu yavrularımız TCG Anadolu'da, uçak gemilerimizde görev alacak" dedi.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

Kaynak: İHA