Samsun'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ve Samsunum 1 Gemisi'nde gerçekleştirilen anma programıyla kutlandı. Program kapsamında deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.
KUTLAMALAR ATATÜRK ANITI'NDA BAŞLADI
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen program, Bölge Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program kapsamında daha sonra Bölge Liman Başkanı ile denizcilik öğrencileri, ziyaret etti.
ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Kutlama programı, Samsunum 1 Gemisi'nde protokol ve katılımcıların yer aldığı programla devam etti. Geminin hareket etmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından görevleri uğruna hayatını kaybeden deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı. Çelenk bırakma töreninin ardından Samsun İl Müftüsü tarafından dua edildi.
ATAKUM SAHİLİNDE DENİZ TURU
Anma programının ardından Samsunum 1 Gemisi ile Atakum sahiline deniz turu düzenlendi. Program, geminin kalkış iskelesine dönüşüyle sona erdi.





