Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Rıza Zengin, deniz keyfinin felakete dönüşmemesi için cankurtaranların görev yaptığı alanların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Zengin, özellikle sabah 10:30 ile akşam 20:00 saatleri arasının cankurtaranların aktif mesai yaptığı süreler olduğunu hatırlatarak, bu saat dilimleri dışında veya hizmet verilmeyen bölgelerde denize girilmesinin riskli olduğunu ifade etti.
İç sular barajlar ve göletler ölüm tuzağı saçıyor
Samsun’un iç sularının ciddi bir risk barındırdığına dikkat çeken Rıza Zengin, vatandaşların tatlı sularda yüzmekten kaçınması gerektiğini vurguladı. Baraj gölleri, göletler ve kanalların "ölüm tuzağı" olduğunu belirten Zengin, bilinçsiz girişler sonucu buralarda sık sık boğulma vakalarının yaşandığını hatırlattı. Güvenli bir yaz sezonu için yalnızca itfaiye ve cankurtaran hizmeti sağlanan sahil şeritlerinin tercih edilmesi önerildi.
Rüzgarlı havada ve dalgalı denizde risk almayın
Karadeniz'in hırçın yapısına karşı vatandaşları uyaran Şube Müdürü Zengin, fırtınalı ve dalgalı havalarda denizle inatlaşılmaması gerektiğini söyledi. Üç aylık yaz dönemi boyunca Samsun sahilinde zaman zaman sert fırtınaların yaşandığını ifade eden Zengin, dalga boyunun yükseldiği durumlarda vatandaşların denize girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Mavi bayraklı plajlar ve tabela uyarısı
Samsun'un yaklaşık 250 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olduğunu belirten yetkililer, tüm hatta hizmet vermenin mümkün olmadığını, bu nedenle Samsun Valiliği tarafından belirlenen noktaların kullanılmasının önemini vurguladı. Şehir dışından gelen misafirlerin mutlaka cankurtaran tabelalarının bulunduğu bölgeleri ve güvenliği tescillenmiş mavi bayraklı plajları tercih etmesi gerektiği, bu alanların can güvenliği açısından en korunaklı yerler olduğu bildirildi.




