Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, elde ettikleri başarılarla kentin gururu olan özel sporcuları, ailelerini ve antrenörlerini makamında kabul etti. Özel sporcuların her zaman destekçisi olacaklarını belirten Başkan Acar, sporcuları ve antrenörleri tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Sporcular, Aliağa Belediyesi Özel Eğitim Antrenörü Mazlum Yılmaz ve Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörü İlkay Mert yönetiminde hazırlandıkları müsabakalarda Aliağa’yı en iyi şekilde temsil etti.
Atletizmde Türkiye şampiyonlukları geldi
Samsun İlkadım Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen Okullararası Gençler-Yıldızlar Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası’na 7 sporcu ile katılan Aliağa ekibi, 6 sporcu ile derece elde etti. Şampiyonada Yekbun Can 100 ve 200 metrede Türkiye şampiyonu olurken, Ahmet Emin Aksu gülle atmada Türkiye birinciliğini göğüsledi. Gökçe Yavaş 800 metrede Türkiye üçüncüsü, Muhammed Yusuf Apak dördüncü, Eyşan Usul altıncı ve Yunus Yağız Özkurt ise kendi kategorisinde Türkiye sekizincisi olarak kürsü başarısı sergiledi.
Yüzme havuzunda madalya rekoru
İzmir’de düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme İl Birinciliği yarışlarına katılan 3 Aliağalı sporcu, toplam 10 madalya kazanarak organizasyona damga vurdu. Kaan Vural; 50 metre serbest, 100 metre serbest ve 100 metre sırtüstü stillerinde il birincisi, diğer kategorilerde ise il ikincisi oldu. Toprak Minel Erkmen kendi yaş klasmanında iki farklı dalda il birinciliği elde ederken, Bartu Önkal da bir gümüş madalya ve bir dördüncülükle yarışları tamamladı.
Hedef her zaman daha iyisi
Elde edilen başarıların ardından açıklama yapan antrenör Mazlum Yılmaz, özel sporcuların gelişimi için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade etti. Yılmaz, azim ve disiplinle çıktıkları bu yolculukta her geçen gün daha ileriye gitmeyi hedeflediklerini belirterek, sporcuların sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.







