UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin 5. haftasında Samsun, tarihi gecelerden birine daha ev sahipliği yaptı. Şehrin gün boyu kırmızı-beyaz renklere boyandığı, tramvayların ücretsiz sefer yaptığı, meydanların ve caddelerin maç coşkusuna teslim olduğu atmosferde Samsunspor, AEK Atina’yı ağırladı. Tribünleri hınca hınç dolduran taraftarlar, 20.45’te başlayan mücadele öncesi takımlarını büyük bir coşkuyla sahaya uğurladı. Mücadeleye fırtına gibi başlayan kırmızı-beyazlılar, erken bulduğu golle büyük bir heyecana sahne olurken, maçın ilerleyen dakikalarında ise Avrupa arenasının zorlu gerçekleri bir kez daha kendini gösterdi. İlk yarısını üstün kapattığı karşılaşmada kontrolü elinde tutan Samsunspor, ikinci yarıda rakibinin baskısına direnemeyerek sahadan mağlup ayrıldı. Ancak bu sonuç, şehrin takımıyla kurduğu tutku dolu bağın gücünü azaltmadığı gibi, tribünlerdeki inancı bir an olsun sarsmadı.

MAÇA HIZLI BAŞLAYAN SAMSUNSPOR GOLÜ ERKEN BULDU
UEFA Konferans Ligi’nin 5. haftasında Samsunspor, sahasında AEK Atina’yı ağırladı. Büyük bir atmosferde başlayan karşılaşmada kırmızı-beyazlılar, 4. dakikada Moukoudi’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Taraftarların yoğun desteğiyle tempolu başlayan mücadelede Samsunspor, 13. dakikada Ntcham ile farkı artırma fırsatını değerlendiremedi. Holse, Mouandilmadji ve Emre Kılınç ile etkili ataklar geliştiren kırmızı-beyazlılar, 27 ve 23. dakikalarda önemli pozisyonlardan da yararlanamadı. İlk yarının son bölümünde Satka sarı kart gördü. İlk 45 dakika Samsunspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.
İKİNCİ YARIDA AEK GERİ DÖNDÜ
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez AEK Atina oldu. 52. dakikada Razvan Marin’in golüyle skora denge gelirken, Samsunspor cephesinde bu dakikalarda topa sahip olmakta zorlanıldı.Dakikalar 63’ü gösterdiğinde sahneye çıkan Koita, ceza sahası içinde bulduğu fırsatı gole çevirerek AEK’yi 2-1 öne geçirdi. Bu golün ardından Samsunspor oyunu rakip yarı sahaya yığsa da son vuruşlarda etkili olamadı. Musaba’nın yerine 74. dakikada Tahsin Bülbül oyuna dahil olurken, kırmızı-beyazlılar özellikle kanat organizasyonlarıyla gol aradı. Ancak Holse, Emre ve Mouandilmadji ile gelişen ataklar sonuçsuz kaldı.
MAÇTA ÖNE ÇIKANLAR
-
55' Emre ceza sahasında yerde kaldı, hakem devam dedi. Taraftarlar penaltı bekledi.
-
57' Pineda itirazları nedeniyle sarı kart gördü.
-
59' Pilios’un tehlikeli ortasını Okan Kocuk kontrol etti.
-
70' Marin’in ortasını savunma son anda uzaklaştırdı.
-
76' AEK’de Jovic sarı kart gördü.
TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK
Samsun’da gün boyu büyük bir hareketlilik yaşanırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 17.00–24.00 saatleri arasında tramvayları ücretsiz yapması stadyuma ulaşımı kolaylaştırdı. Tribünleri dolduran taraftarlar 90 dakika boyunca takımına destek verdi.
SAMSUNSPOR'UN GRUPTAKİ DURUMU
Bu sonuçla Samsunspor, Konferans Ligi’nde ilk mağlubiyetini alarak liderlik avantajını kaybetti. Kırmızı-beyazlılar, grubun son haftasında Almanya ekibi Mainz 05 ile karşılaşacak.
SAMSUNSPOR'UN İLK 11
Okan Kocuk – Tomasson – Van Drongelen – Satka – Zeki Yavru (C) – Makoumbou – Ntcham – Musaba – Holse – Emre Kılınç – Mouandilmadji
AEK İLK 11
Strakosha – Rota – Moukoudi – Relvas – Pilios – Pineda – Marin – Koita – Mantalos – Eliasson – Jovic






