Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Yücel Çolak TV’de yayınlanan Gündem Futbol programına canlı bağlanarak gündemdeki konuları değerlendirdi. Takımın mevcut yıldızlarının transfer durumlarına değinen Yıldırım, hem gidecek hem de takıma katılacak oyuncularla ilgili stratejiyi açıkladı. Kulübün hem yetiştirici hem de yarışmacı kimliğini koruyacağını vurgulayan Yıldırım, teknik direktörün talepleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.
MARİUS VE HOLSE'DE GİDİYOR MU?
Yüksel Yıldırım, Marius Mouandilmadji ve Carlo Holse'nin takımdaki geleceği üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Marius’u satmak istiyoruz. 3 senedir gelişimini tamamladı, çok üst düzeye geldi. Kariyerinin en üst noktasında. Bu üst noktada satmazsak değeri düşecek. Önümüzdeki sene Avrupa’da olamayacağız. Avrupa’da gol kralı oldu. Satmazsak değeri düşer. Kendini daha yukarı atacak bir kulübe gidebilir, Samsunspor da para kazanabilir. Holse gitmek istiyor. Avrupa iddiamız olduğu için devre arası MLS’ten gelen 5 milyonluk teklifi kabul etmedik, satmadık. Sezon sonu iyi bir teklif getirirse gidecek, getiremezse 3 yıllık yeni bir sözleşme yapıp maaşını iyileştirmek istiyoruz. Holse karar verecek.”
SAVUNMA VE ORTA SAHADA AYRILIK MESAJLARI
Takımdaki diğer oyuncuların durumuna dair bilgi veren Yıldırım, savunma ve orta saha kurgusundaki değişiklikleri şu sözlerle aktardı:
“Drongelen için büyük kulüplerin ilgisi olduğunu biliyoruz, henüz bize resmi teklif gelmedi. Drongelen Samsun’da kalmak istiyor, kendini Türk hissediyor. Satka ve Ntcham ile yollarımız ayrılıyor. Ndiaye gitmek istiyor ama ona verdiğimiz para belli, iyi bir teklif getirmesi lazım. Yazın Dünya Kupası’nda oynayacak, iyi bir performans gösterirse satabiliriz. 2 tane forvetimiz gidecek, 2 tane üst düzey forvet almak istiyoruz. Türkiye’den değil, yurt dışından getireceğiz. Görüştüğümüz 2 oyuncu var; birisi Fransa 1. Ligi’nden, diğer Avrupa liglerinden oyuncular var ama 2 tanesiyle çok ciddi görüşüyoruz.”
DAHA FAZLA SAMSUNSPOR HABER İÇİN TIKLAYINIZ.





