Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe karşısında yaşanan saha olayları ve taraftar tezahüratları nedeniyle Samsunspor’a yönelik kararını açıkladı.

TARAFTARLARIN DAVRANIŞLARI SEBEBİYLE PARA CEZASI VE BLOKE

PFDK açıklamasında, Samsunspor taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratları nedeniyle FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca kulübe 160.000 TL para cezası verildiğini duyurdu. Ayrıca misafir tribün H-G bloklarında çirkin tezahüratta bulunan taraftarların elektronik bilet kartları bloke edilerek, bir sonraki misafir maçına girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Thorsten Fink: “İkinci maç var, futbolda her şey mümkün”
Thorsten Fink: “İkinci maç var, futbolda her şey mümkün”
İçeriği Görüntüle

SAHA OLAYLARI VE SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKETLER

Saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2 ve 46/1 maddeleri uyarınca Samsunspor’a ek olarak 220.000 TL para cezası, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle FDT’nin 40/2 maddesi uyarınca 63.000 TL para cezası daha uygulandı.

KULÜP DOKTORUNA YASAK VE CEZA

Aynı müsabakada Samsunspor doktoru Fatih Vatansever, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4 maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 80.000 TL para cezası aldı.

SAMSUNSPOR'UN TOPLAM CEASI NE KADAR?

Böylece Samsunspor’un Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle toplamda 463.000 TL para cezası ödemesi kararlaştırılmış oldu. Ayrıca bazı taraftarların bir sonraki misafir maçına katılamayacak olması ve kulüp doktorunun görev kısıtlaması, kulüp için önemli yaptırımlar arasında yer alıyor.

PFDK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

"SAMSUNSPOR A.Ş.’nin, 08.03.2026 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-SAMSUNSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca 160.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN H-G bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, aynı müsabakada SAMSUNSPOR A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 220.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada SAMSUNSPOR A.Ş.’nin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 40/2. maddesi uyarınca 63.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada SAMSUNSPOR A.Ş. doktoru FATİH VATANSEVER’in, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 80.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Muhabir: Ece Keçeli